28 februari 2017

ALARM: Maak vandaag nog een afspraak met je opa/oma

Misschien heb je beide opa’s en oma’s nog. Misschien heb je al van een of meer van hen afscheid moeten nemen. Hoe het ook zij; er komt een dag dat zij er niet meer zullen zijn. Daar wil je natuurlijk liever niet over nadenken. Des te belangrijker dat je nu nog zoveel mogelijk quality time met hen doorbrengt. Daarom helpen we je even herinneren: maak vandaag nog een afspraak met hen! Om je op weg te helpen geven je 7 ideeën voor een date met je opa en oma. At your service!

1. Ontbijten
Wat is er leuker dan samen de dag beginnen met een uitgebreid ontbijt? Nodig je opa/oma uit voor een ontbijtje bij hun lokale koffietentje. Of ga voor een euro-ontbijtje bij de welbekende ketens.

2. Dagje dierentuin
Je hebt vast al eens eerder een dierentuin met hen bezocht. Zo niet, dan is dit de uitgelezen kans voor eerste keer. Doe terwijl je rondstruint samen de dierentuinquiz. Pret voor tien!

3. Dineren op jouw studentenkamer
Nodig je opa en oma uit voor een diner op jouw studentenkamer. Voor jou voelt het misschien niet speciaal, voor hen is het een uitje.

4. Herinneringen ophalen
Samen foto’s kijken en herinneringen ophalen is een van de leukste dingen. Soms is een leuke middag heel simpel.

5. Appeltaart bakken
Je oma is een ware expert in het bakken van taarten. Learn from the best en duik samen de keuken in. Volgende keer kun jij je vrienden verrassen met culinair hoogstandje.

6. Geef een social media cursus
Of het een goed idee is om je opa en oma wegwijs te maken op Facebook is natuurlijk discutabel. Maar als zij het leuk vinden, waarom zou je ze dan niet een stoomcursus social media geven?

7. Of breng gewoon spontaan een bezoekje…
Ook zonder een goed date-idee ben je bij je opa en oma van harte welkom. Ga gewoon langs voor een kopje koffie, een spelletjes-marathon of om een klusje voor ze te doen.

Lees meer

Volg ons