3 januari 2017

Dit jaar wil ik socialer worden

Ik wil afvallen, ik ga meer sporten, ik, ik en nog meer ik. Het is goed om in het nieuwe jaar aan jezelf te denken, maar ook aan anderen. Daarom geven wij jou vijf sociale voornemens om je huidige vriendschappen te verbeteren EN om nieuwe vriendschappen te sluiten!

1. Avondje (telefoon) uit

Heb jij ook weleens van die avonden waarop je gezellig met je vrienden in een restaurant zit en iedereen zit geconcentreerd naar zijn telefoon te staren. NOU DAT IS VANAF 2017 VERLEDEN TIJD. Spreek met iedereen af dat ze zijn of haar telefoon aan het begin van de avond op de stapel leggen en degene die als eerste zijn telefoon pakt, betaalt de rekening. Reken maar dat niemand nog maar naar zijn telefoon durft te kijken.

2. Investeer tijd in anderen

Niet zo close met je huisgenoten? Organiseer een huisavond. Nodig die nieuwe jongen uit de kerk uit voor een potje koffie of vraag je buurmeisje mee naar de bioscoop. Nieuwe vriendschappen hoeven niet van ver te komen!

3. Zoek een penvriend(in)

En dat hoeft niet per se een leeftijdsgenootje uit Spanje te zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan mensen die al een beetje ouder zijn. Veel ouderen voelen zich eenzaam en een brief van jou kan daar iets aan veranderen. Misschien kun je ook een keer langskomen voor een kopje thee? Vriendschappen zijn voor jong en oud. 

4. Start een sportgroepje of ga een teamsport doen

Bij het doen van een teamsport leer je genoeg nieuwe mensen kennen. Ga je liever naar de sportschool? Vraag vrienden of kennissen en start een sportgroepje. Spreek vaste avonden af en ga gezamenlijk naar de sportschool. Wie weet ben je straks 50 en staan jullie nog steeds elke dinsdagavond op de loopband!

5. Ga vrijwilligerswerk doen

In de bibliotheek bijvoorbeeld. Zo doe je iets goeds voor de maatschappij en ontmoet je mensen die net zoveel van boeken houden als jij. Win-win! 

Lees meer

Volg ons