12 december 2016

Weekthema: FAMILIE

De een ziet nu al op tegen de kerst: twee dagen verplichtingen met (schoon)familie. De ander kan niet wachten tot het zover is: samen naar de kerstnachtdienst, uitgebreid ontbijten tot misselijk aan toe, een boswandeling en daarna wacht thuis het gourmetstel of een 5-gangendiner.

Tijd met je familie doorbrengen is leuk als je het goed met ze hebt. Tegelijkertijd kun je nergens zo teleurgesteld door raken als je familie. Juist omdat ze zo dicht bij je staan, weten ze je extra hard te raken. Je broers en zussen weten je sterke kanten, maar ze weten je achillespees, je zwakke punten, ook te vinden. En het is je familie bij wie je als eerste bevestiging zoekt. Doe ik het wel goed?

Familie is niet altijd een bloedband. Het kan ook zijn dat je geadopteerd bent of in een pleeggezin woont. Ook de Bijbel spreekt over ons als familie. We zijn allemaal kinderen van God. Dat is soms best lastig, want net zoals je je aardse familie niet uit kunt zoeken, zoek je je geestelijke familie ook niet uit. Die krijg je er gratis bij als je eenmaal voor Jezus gekozen heb. Gelukkig geeft Jezus ons een heleboel tips hoe we op een goede manier met onze broers en zussen in de kerk om moeten gaan. Dat vergt af en toe een gigantische dosis geduld en liefde. 

Verder kun je deze week tips verwachten hoe je kerst viert als je ouders gescheiden zijn, wat zegt de bijbel over familie en hoe gastvrij is jouw eigen familie? Donderdag valt het dubbeldikke kerstmagazine over - jawel familie op de deurmat. Ben je nog geen BEAM-lid? Vraag hier een proefexemplaar aan en word daarna als de wiederweer ook onderdeel van BEAM. (de leukste familie van Nederland;)).

Have a nice week & vergeet 14 december 16:00 niet!  

Arachne

Lees meer

Volg ons