28 december 2016

Ik heb een heel zwaar leven

Ik heb een heel zwaar leven, dat is een ding dat zeker is. Mijn wekker gaat om 05:50u. Ja, je leest het goed, er zit een 5 in mijn wekker. Nadat dit verschrikkelijke ding is afgegaan, moet ik ook nog eens daadwerkelijk uit mijn warme bed komen. Dit gaat iedere morgen met grote moeite. Daarna staat mij een reis van maar liefst 2 uur te wachten. Regelmatig zorgt de geliefde NS voor een uurtje extra door vertraging.

Dit is alleen nog maar mijn ochtend. Ik heb het nog niet eens over alle andere dingen die mijn leven zwaar maken. Zo heb ik slechte ogen waardoor ik altijd een bril moet dragen. Ik kan je vertellen: dat is bloedirritant. Ik kom nergens zonder dat ding en je kunt wel zeggen dat ik een handicap heb. Verder heb ik nóóit tijd. Overdag ben ik op stage, ’s avonds maak ik een postertje voor een vriendin en in het weekend maak ik schoon bij m’n oma, pas ik op en ga ik naar de kerk. O ja, ik heb ook nog een vriend én vrienden die ik graag zoveel mogelijk wil zien. Ik heb gewoon een heel zwaar leven.

Nou ja zwaar, dat is een manier om mijn leven te bekijken. Er bestaat ook een andere manier, waarop ik mijn leven eigenlijk veel liever bekijk. Een manier die de bijbel ons leert: we moeten God danken, wát er ook gebeurt. (1 Tessalonicenzen 5:18)

Leven uit dankbaarheid, soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kunnen we dankbaar zijn als er soms van alles tegenzit? De bus missen door een lekke band, oma ligt in het ziekenhuis, tentamen wéér niet gehaald en ruzie met je ouders. Soms lijken er zoveel dingen te gebeuren waarvoor je geen dankbaarheid kunt opbrengen. Het leven zit niet altijd mee, helaas. Gelukkig zijn er 1001 andere dingen waar we wél dankbaar voor kunnen zijn.

Want als ik mijn warme bedje uit stap, sprint ik zo door naar de warme douche. De mensen van de NS stappen nóg vroeger hun bed uit om mij iedere dag weer naar de EO te vervoeren. En die brillen, ach, die vind ik best leuk staan. Mijn vrienden zijn heel lief, mijn vriendje is de knapste en mijn bijbaantjes zijn super chill. Wat nou zwaar leven… 

Volg ons