5 december 2016

COLUMN: Breek je kruikje!

Vorige week zaterdag was ik bij God’s Power Chicks, een seminar van Joyce de Vos. Ze begon met het verhaal uit Matteus 26 en Marcus 14. Je kent het vast, maar voor de zekerheid deel ik het kort met je: Simon is één van die mensen die door Jezus is genezen en hij geeft een feest. Ook Jezus en zijn discipelen zijn aanwezig. Tijdens het eten komt er een vrouw binnen. We kunnen er van uit gaan dat er niet veel vrouwen bij het feest waren, dus ze valt op.

Maar dat maakt de vrouw niet uit. Ze loopt naar Jezus toe, terwijl alle ogen op haar gericht zijn. In haar handen had ze een marmeren flesje vol hele dure olie. Ze breekt de hals van het flesje open en giet de olie zonder aarzelen over Jezus heen. De discipelen en andere bezoekers stoten elkaar aan: ‘Wat doet zij nou?!’ De discipelen ergeren zich zelfs aan haar! Ze vonden het zonde van het geld. Maar de vrouw gaf alles wat ze had aan Jezus, om zo haar liefde voor Hem te uiten.

Een half jaar geleden vatte ik dit Bijbelverhaal voor het eerst persoonlijk op. Ik herkende me in de vrouw die alles wat ze heeft, weggeeft en daarmee laat zien hoeveel ze van Jezus houdt. Maar de laatste tijd is ook de andere kant van het verhaal werkelijkheid geworden. Ik hoor om me heen: ‘Wat doet zij nou?!’ Ik heb er namelijk voor gekozen om al mijn tijd en liefde aan God te geven. Ik ben gestopt met mijn opleiding en wil volgend jaar naar het buitenland om daar Hem en anderen te dienen. Sommige mensen begrijpen het niet en vinden het zonde van mijn talenten. Zij zeggen dus, net als de discipelen: ‘Wat doet zij nou?!’

Maar ik wil je aanmoedigen. Zet je passie in voor God. Droom, want je hebt een God achter je staan die zoveel meer kan dan wij denken! Mensen zullen je niet altijd begrijpen, maar als jij dit doet voor je Grote Liefde, ziet God dat. Zet je talenten in met Gods Geest, en je zult volledig in je kracht staan. Maar vooral in Zijn kracht. Hij geniet ervan als jij doet waarvoor je geschapen bent! Dat betekent niet dat iedereen maar naar het buitenland moet. Nee, het betekent dat jij niet genoegen neemt met minder dan waar je voor geschapen bent. God heeft namelijk het allerbeste voor jou in petto. En daar mag je naar streven.

Durf dus de zaal vol mannen binnen te lopen. Durf op je doel af te stappen. En durf je talenten te geven door je kruikje te breken.

Anne (18) is een fanatieke fan van de Bijbel maar vooral van Jezus en de mensen om haar heen. Volgend jaar wil ze de wijde wereld in, waar een notitieboekje, Bijbel en pen genoeg zal zijn. En haar knuffel natuurlijk.

Lees meer

Volg ons