25 december 2016

Born on Christmas Eve

'Merry Christmas, Joy!' staat er op de kaart gekrabbeld. Beteuterd zet ik hem bij de kerstkaarten op het dressoir. De ene helft van het kastje staat vol kaarten met kerstwensen. Een eenzame kaart met vlaggetjes aan de voorkant met 'Ik wens je een muzikale verjaardag', staat ernaast.

Gisteren op 24 december was ik jarig. Het is niet zo dat ik niet begrijp waarom ik dan alleen kerstwensen krijg, maar ik zou graag willen dat mijn verjaardag eens om mij zou draaien. Ik zou willen dat de lichtjes aan de huizen voor mij zouden zijn, de kerstliedjes verjaardagsliedjes over mij zouden zijn. En de pakjes onder de boom voor mijn verjaardag en niet voor de hele familie waren.

Met een sip gezicht bedenk ik hoe zielig ik wel niet ben, tot er opeens een gedachte in me op komt. “Joy, Ik ben ook jarig met kerst.. Ik ken dat gevoel. Ik weet hoe het is als je verjaardag niet om jou draait..” Ik grinnik. Wat een mop. Zou Jezus zich ook zo voelen? Wat een heerlijke gedachte. Ik deel mijn verjaardag met Hem! Hij is verjaardagmaatjes met mij! De kerststal staat onder de boom, bijna als een spottende hiërarchie. De mensen eten kalkoenen, om voor de chocolademelk nog even langs de mis te gaan. Toen ik van de week aan een klasgenoot vroeg welk Bijbelverhaal bij kerst hoorde, mompelde hij iets over het kruis.

Jezus zegt dat hij dezelfde problemen heeft doorstaan als wij. Daarom kan hij ons bijstaan. Hij weet wat je hebt meegemaakt. Jezus snapt precies hoe ik mij voel op mijn verjaardag, want op Zijn verjaardag is het vaak heel veel kerst en weinig Jezus. En zo weet Hij ook waar jij mee zit. Hij weet het als jij je alleen voelt met kerst. Het maakt me nederig om te beseffen dat het om Hem draait. Vroeger was ik soms sip op, nu kan ik me niets beters voorstellen. Ik mag kiezen wat we eten bij het kerstdiner en de knusse kamers in de huizen maken me heel blij. Het is een privilege om een feestje met Jezus te geven!

Joy (18) is Bijbeltijger bij Beam en is heel trots op haar verjaardag, daarom schreef ze een kerstliedje voor Jezus (luister ‘m hier)! Joy to the world!

Volg ons