9 december 2016

7x: Hoe overleef je de decemberdrukte?

Bedek jij je oren als je voor de zoveelste keer 'Jingle Bells' hoort in de supermarkt of moet je al bijna huilen als je je agenda openslaat bij de maand december? Don't worry, wij helpen je uit de brand! 100% zeker dat jij deze maand gaat overleven. Tenminste, als je deze tips naleeft. Merry christmas!

Camouflage

Wil je onopvallend door het leven gaan deze maand? Sociale verplichtingen ontduiken? Blend in! Met dit kostuum val jij niet op. Tenzij je zo in de klas gaat zitten. Dan juist extra.

Toedeloe!

Doe net als Jozef en Maria, hop op een ezel en ga d’r vandoor. Huur een stal in de middle of nowhere via AirBnB, en niemand valt je lastig (op wat herders en engelenlegers na, misschien).

Maak het uit

Schoonfamilie? Wat heb je d’r aan! Zie jij al op tegen alle dineetjes en kerstbezoekjes die je af moet leggen? Hou het simpel – maak het uit. Maar vergeet niet je honnepon na Kerst weer opnieuw te vragen, zodat je het nieuwe jaar smakkend kan beginnen.

Wintermode = ideaal

Het grootste voordeel aan de kou tijdens deze maand, is dat het sociaal acceptabel is om oorwarmers te dragen. Hou die schatjes 24/7 op je hoofd, en – pardon? Nu hoor ik niet dat je me vraagt om te helpen bij het kerstetentje voor vrijwilligers en dat All I want for christmas voor de driehonderdachtenzevigste keer op de radio komt. Jammer joh.

Imiteer de kerstman

Wacht, voor je ons voor gek verklaart (je leest dit artikel immers waarschijnlijk omdat je Kerst wilt ontduiken): we hebben een punt.  Word je gevraagd voor duizend-en-één dingen deze maand? Het is prima om een beetje anti-social te zijn, dus dit jaar is jouw standaardantwoord: ‘Ho, ho, ho’. Geen wonder dat dat het kerstmotto is geworden.

Huilen mag

We begrijpen het best als het soms allemaal iets teveel wordt. Don’t crop it up, cry it out. We get it.

Enjoy!

Last but not least: zet de decembergruwel naar je hand. Zit wiegend onder een fleecedekentje terwijl je kerstchocolaatjes eet, haal je moeder in huis om voor je te koken deze maand (familie is toch best handig), of – als je het écht niet meer ziet zitten – ga voor die winterslaap. Het mag allemaal deze maand.

En tot slot: alle decemberdrukte en -drama, alle honderd keren jingle bells en alle borrels en gala's: geniet ervan of ontloop het zo hard je kan, maar vergeet niet ff op pauze te drukken en stil te staan bij wat écht belangrijk is!

Lees meer

Volg ons