27 december 2016

7 ideeën om iemand op een creatieve manier te bedanken

De regen tikt op de ruiten van mijn favoriete café. Van de schuimkoppen op mijn cappuccino is niks meer over, alleen kruimels versieren nog het bordje waar mijn muffin net op stond. Ik sta op om af te rekenen. ‘Er is al betaald.’ Ik kijk verbaasd. ‘Weet je nog de vorige keer dat je hier was, met je moeder? Zij heeft toen vooruitbetaald voor jouw volgende bezoekje.’

1. Schrijven? Wat is dat ook alweer?

SchSchrijf een aantal kaarten en zet erop wanneer ze ze open mogen maken. ‘Maak open als je zin hebt om te lachen, ‘maak open als je iets te vieren hebt’ en maak open als je opgevrolijkt moet worden’, bijvoorbeeld. Het leuke hieraan is dat je er zoveel kan schrijven als je zelf wilt!

2. Plingelingel

Muzikaal talent op zak? Schrijf zelf een liedje of zet nieuwe lyrics op een bestaand nummer. Ook leuk om te filmen en te sturen naar iemand die bij je uit de buurt woont!

3. Everybody loves foooood

Maak een etentje klaar! Of het nou voor je moeder, je huisgenoot of je buurvrouw is: dit is altijd leuk om te doen. Niet culinair begaafd? Dan werkt op de stoep staan met een box kipnuggets of een dampende pizza minstens zo goed.

4. Crea bea's only

Ben jij crea bea? Dan is een gepersonaliseerd telefoonhoesje of een unieke bijbelkaft erg leuk om te maken!

5. Part-ehhh!

Nodig ze uit voor een gezellig avondje (of zelfs een old-fashioned pyjamafeestje), compleet georganiseerd door jou. Zet de vuurkorf aan, bouw een fort, zorg voor ijs, chocola, pizza en marshmallows en houd een filmmarathon.

6. Homemade, baby

Zorg voor een kadootje dat alleen jij kunt maken. Dus bedenk wat jij goed kan. Photoshoppen? Bewerk een foto op een grappige manier. Ben je een keukenprins of -prinses? Bak een taart! Kun jij houtbewerken? Breien? Solderen? Persoonlijke kadootjes zijn het leukste om te geven en te krijgen!

7. Just do it!

Ervaringen blijven het leukste om te geven, zodat je samen weer nieuwe herinneringen kunt maken. Koop hier dus vast je kaartje voor de EOJD 2017!

Bonus

Verras iemand met een mand vol puppies of kittens. Het is hooggegrepen, maar jullie vriendschap kan nooit meer kapot. Gegarandeerd.

Lees meer

Volg ons