30 december 2016

10 cliché voornemens waar niemand zich aan houdt

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Iedereen heeft ze en er zijn een paar die iedereen elk jaar weer opnieuw op zijn of haar lijstje zet...

1. Ik ga afvallen

'Dit jaar gaat het me écht lukken', tenminste, dat denk je de eerste paar maanden. Daarna denk je: 'Maar de zomer is nog zo ver weg, dus waarom nu al beginnen?!' En in de zomer denk je: 'Achja, volgend jaar beter'. We’ve all been there.

2. Ik ga meer sporten

Het is geen fabeltje dat sportscholen in januari een overload aan nieuwe leden krijgen. Iedereen heeft zich wel een keer voorgenomen om meer te gaan sporten. Totdat je je herinnert hoeveel andere dingen je eigenlijk nog moet doen en welke series je nog allemaal moet kijken. Geen tijd of geen zin, een van die twee doet dit goede voornemen vaak de das om.

3. Ik ga gezonder eten

Hartstikke leuk allemaal, totdat je de prijs van speltpasta, quinoa en andere onuitspreekbare ingrediënten ziet. Gezond eten doe je wel als je rijk bent.

4. Ik ga beter mijn best doen op school

Ja ja, totdat de stress je teveel wordt en je besluit het bijltje erbij neer te gooien en met de hakken over de sloot over te gaan. Maar wat maakt dat uit? Met de hakken over de sloot, is ook over de sloot, dus waarom zou je je ook zo uitsloven? Pfft...

5. Ik ga meer tijd voor mezelf houden

Elke dag in bad, meer boeken lezen en dingen doen die je echt wilt doen. Je kent het wel. Totdat er een nieuw seizoen van je favoriete serie op Netflix staat. Maar Netflix is ook me-time, toch?

6. Ik ga sparen

Je wilt graag een nieuwe auto, dus daar ga je flink voor sparen. Hoewel die schoenen ook wel erg leuk zijn en wintersport met je vrienden staat ook nog op de planning. Maar daarna begin je écht met sparen.

7. Ik ga meer Bijbel lezen

De leesplannen zijn uitgeprint en hangen inmiddels al boven je bed. Nu moet het wel lukken! Totdat je na een lange dag blij bent dat je in bed ligt en het leesplan straal vergeet. De volgende dag moet je dus twee dagen lezen, of je loopt een achter, waardoor je schema niet meer klopt. Uiteindelijk heb je al zoveel dagen gemist, dat je maar besluit te stoppen. Maar God weet dat je je best doet, toch?

8. Ik ga stoppen met roken

'Om middernacht rook ik mijn laatste sigaret'. Ja, die kennen we inmiddels wel.

9. Ik ga meer van de wereld zien

Beetje jammer dat 'de wereld zien' alleen een hoop geld en tijd kost. Dus dan maar andere culturen snuiven in de dierentuin om de hoek, telt ook als 'de wereld zien'.

10. Aardiger zijn voor mijn familie

Totdat je ouders je iets verbieden, je zusje je mooiste jurkje vernielt en je broertje ‘per-ongeluk’ drinken over je Playstation gooit. 

Maar zeg nou zelf, een nieuw jaar is niet compleet zonder goede (oude) voornemens!

Lees meer

Volg ons