5 november 2016

Verhalen vanaf BEAM Festival

Heel veel verschillende mensen, allemaal met een eigen verhaal.. BEAM heeft de eer een aantal van deze verhalen op papier en beeld vast te leggen.

Jasmijn en Judith (15)
“We waren net bij het praatje van Eline Hoogenboom van Huis van Belle. Ze vertelde over haar eigen leven, wat best wel heftig was.” Jasmijn: “Het mooiste vond ik dat ze zei dat zwarte pagina’s normaal zijn, het hoort erbij. Je bent niet mislukt als je zwarte pagina’s in je leven hebt.” Judith: “Wat mij bij blijft is de tip om de juiste mensen uit te kiezen om je verhaal aan te vertellen. Als ik vriendinnen vertel dat het niet goed met me gaat, raken ze soms in de stress. Het is helemaal niet erg om met grote problemen naar een hulpverlener te stappen.” Jasmijn: “En bidden! Laat mensen voor je bidden, dat is altijd de eerste stap.”

 

Jasmine en Darlene
Jasmine: “Waarom we hier zijn? CAPITAL KINGS! Ik ben groot fan en heb mijn moeder hier ook mee aangestoken. Elke ochtend maken mijn 4 kinderen me wakker met Capital Kings muziek. Daarna gaan we met z'n allen los op hun muziek. De nummers herinneren me eraan wie God is en hoe Hij ons lief heeft. Mijn moeder woont in de Verenigde Staten en is ontzettend blij dat ze met mij in Nederland Capital Kings kan bezoeken. Ik kom zelf ook uit Amerika, maar woon nu al 13 jaar in Nederland. Wij gaan helemaal los zo!”

 

Anouk (18)
“Ik ben hier alleen gekomen en dat was best wel een drempeltje. Toch ben ik over deze drempel heen gestapt en hoop ik vandaag nieuwe mensen te ontmoeten. Ik kijk het meest uit naar de documentaire Seks, God & Trouwringen. Ik ben christelijk opgevoed, maar mijn middelbare school is helemaal geen christelijke omgeving. Ik hoop door de docu en de discussie erna inspiratie op te doen hoe ik het gesprek op school aan kan gaan over relaties en seks.” 

UPDATE: "Het was tof! Ik heb goede gesprekken gehad met mensen die ik helemaal niet ken. Ik heb me geen moment alleen gevoeld!"  

 

Amy en Willemijn
Amy en Willemijn winnen BEAM Talent en hun crew wordt helemaal gek. Amy: “Ik had dit nooit verwacht, de rest was zo kapot goed. Ik viel bijna flauw toen ik het podium op liep, maar toen ons liedje begon, was de spanning weg. Dit is zo supervet!”     

 

Rutger, Jonne, Anne-Fleur en Johnny
Rutger: “Vorig jaar zijn mijn pa en ik naar de Toppers in Amsterdam geweest, toen kwamen we ook met de caravan. Dit jaar dachten we: Joh, waarom ook niet naar BEAM Festival?” Vader Johnny: "Dit is een fantastisch festival, ik lijk misschien oud, maar zo voel ik me helemaal niet. Ik ben van de techniek, dus ik vind het ontzettend interessant hoe dit in de Melkweg allemaal geregeld wordt." Jonne: "En Johnny is fan van Reyer." Johnny: "Klopt."

 

Wat heb jij allemaal meegemaakt op BEAM Festival? Wij horen het graag! Vertel het in de reacties op Facebook of Whatsapp (0683673700) ons

Volg ons