3 november 2016

Theater op BEAM Festival

Zaterdag op BEAM Festival treedt theatergroep Switch van Youth For Christ 2 keer op. De eerste keer met Survivors (een theaterstuk over pesten) en daarna met improvisatietheater - waar jij mee kan doen! - Sarissa (17) is 1 van de actrices en vertelt wat je kunt verwachten.

“Switch speelt theater op middelbare scholen en na het stuk gaan de individuele acteurs met de scholieren in gesprek. We spelen theaterstukken over pesten, social media, Kerst en Pasen. In gesprek gaan met scholieren vind ik soms wel gek. Vorig jaar deed ik havo, nu geef ik namens Switch interactieve lessen op middelbare scholen. Soms zijn de mensen die ik les geef ouder dan ik. Maar het went en het is heel vet. Als we het bijvoorbeeld hebben over pesten, maken we het soms mee dat er ruzies opgelost worden naar aanleiding van ons stuk. Fantastisch.”

“Als Switch-acteur woon je in Driebergen met de andere leden van je team. Wij zijn team Blue. We hebben voor de zomervakantie een jaar lang theater gespeeld op middelbare scholen, nu mogen we als team nog 1 keer optreden op BEAM Festival. Hier spelen we de voorstelling ‘Survivors’. Later op de middag komen we nog een keer terug met improvisatietheater. Hier staan wij op het podium, maar kunnen er ook mensen vanuit de zaal meedoen. Het concept lijkt een beetje op de Lama’s!”

“Het is de laatste keer dat we namens Switch met dit team optreden en ik ga het missen. Het enige wat ik niet mis zijn de veel te vroege ochtenden. Afgelopen jaar moesten we soms om 05.15 uur verzamelen omdat we bijvoorbeeld naar een school in Friesland moesten. Dan is het heel leuk dat we met het hele team zijn, maar de eerste paar uur houdt gelukkig iedereen zijn of haar mond. Gelukkig start BEAM Festival pas om 15.00 uur ‘s middags, dus ik voorzie geen problemen.”

Sarissa (links op de foto) en haar crew schitteren van 20.00 tot 20.45 uur in het Theater met het stuk Survivors. Wil jij je eigen acteercarrière een boost geven? Het improvisatietheater is van 21.15 tot 22.00 uur, zelfde locatie.

Lees meer

Volg ons