21 november 2016

Nóg een COLUMN over Trump

We leven ongeveer drie weken met Donald Trump als verkozen president. Jep, we léven nog! Wie had dat gedacht.

Trump heeft nog niet veel beslissingen genomen, maar hij heeft wel kunnen veroorzaken dat elk gesprek in de trein over hem gaat. Dat doen niet veel mensen hem na, dus wat dat betreft een prima eerste stap. Hoewel, veel van de gesprekken zijn gebaseerd op angst. Man, wat leek opeens Nederland te ontploffen toen we wakker werden met het nieuws uit Amerika. We zouden bijna de oorlog verklaren aan Trump, voordat hij het zou doen.

Ik heb eerlijk gezegd geen verstand van politiek. Ik weet wel wie de politici zijn en hoe de mensen over ze denken, maar echt verstand heb ik er niet van. Daarom mag ik van mezelf ook geen grote uitspraken doen over Donald Trump. Dus hierbij een einde aan deze column.

Nee sorry, ik ga nog eventjes door. Waar ik namelijk wel uitspraken over mag doen, is mijn eigen leven. En zo is dat voor iedereen. We hebben de neiging om ons af te zetten tegen Trump (of zelfs Clinton). Maar met ons geschreeuw achter de tv kunnen we weinig veranderen in het Witte Huis. En misschien is er terecht reden voor discussie. Of terecht reden om ons zorgen te maken. Maar er is vooral een reden tot nadenken. Over onszelf. Ik denk dat deze presidentsverkiezing een oproep is aan mij.

Als wij echt denken dat de wereld vanaf nu alleen maar grijs en grauw wordt, ligt er een grote taak bij ons. Dan is het de hoogste tijd om elke dag Jezus uit te stralen. Elke dag meer dan gisteren. Elke dag met nieuwe liefde. Elke dag vervuld van Hem.
Gespannen voor de tv blijven zitten, is niet goed. Laten we met z’n allen naar buiten gaan. In een grijze wereld. En vol enthousiasme liefde uitdelen. Positieve berichten delen op social media. Een verschil maken in Nederland. En meezingen met Hanne: ‘We are a Love Revolution!’

En als je denkt dat je de enige bent, die zo’n malloot is: ik doe gezellig met je mee! Want ik weet dat geen president op kan, tegen mijn Koning!

Anne is student Godsdienst Pastoraal Werk en blogger. Ze woont in Zwolle maar het liefst trekt ze over een paar jaar de wijde wereld in. Een pen, papier en Bijbel zal dan voor haar genoeg zijn. En haar knuffel natuurlijk.

Lees meer

Volg ons