12 november 2016

Michelle (20): “God, BEDANKT voor mijn talenten!”

Op tientallen kleuters passen, koffie inschenken na de dienst, handjes schudden of drummen in de band. In de rubriek ‘Who kerks’ vragen we christelijke jongeren naar hun taak in de kerk! Deze week is Michelle (20) aan de beurt. Zij geeft leiding aan het muziekteam van haar pinkstergemeente.

Haar twintig lentes jong staan Michelle niet in de weg om haar ambities waar te maken. Sinds haar achttiende geeft ze leiding aan het muziekteam van haar kerk. Een behoorlijk verantwoordelijke taak. Michelle legt uit wat het precies inhoudt: “Ik ben verantwoordelijk voor de muziek, de apparatuur, dat de dienst qua muziek loopt. Ook geef ik de bandleden advies over hoe ze hun stukken het best kunnen spelen en arrangeren. Op woensdag krijg ik de liederen doorgestuurd en zoek ik er zo nodig muziek bij. Elke vrijdag repeteren we met elkaar en op zondag staan we op het podium.” 

Haar muzikaliteit heeft Michelle niet van een vreemde. Haar moeder is gospelzangeres en haar vader speelt hoorn en trompet. Zelf was ze twaalf jaar toen ze in de praiseband ging spelen. Inmiddels studeert ze Klassiek Piano aan het Conservatorium. “Ik houd heel erg van muziek maken en zie het echt als een talent dat ik van God heb gekregen. Ik vind het cool dat ik Hem als muziekleider met mijn talenten kan dienen. Tegelijkertijd is het ook een groot ‘BEDANKT’ aan God voor mijn talent. Want zelf geniet er ook van.”

Jonge dirigent

Naast het ‘gewone’ muziekteam richtte Michelle begin dit jaar een koor op waar ze zelf de dirigent van is. “In onze gemeente zitten behoorlijk wat oudere mensen en zij vinden dat wij soms te veel nieuwe liederen zingen in de dienst die zij niet kennen. Dus besloot ik samen met de pastor een koor op te richten. Na de dienst zingen we liederen die de ouderen kennen en een keer in de maand zingen we in de dienst. De meeste leden van het koor zijn zestig plus en zij vinden het leuk dat zo’n jonge meid als ik zoveel weet van hun ‘oude’ muziek.” Als twintiger leiding geven aan zo’n koor vol oudere mensen is niet altijd makkelijk. Michelle legt uit: “Deze mensen kennen mij al mijn hele leven en denken soms dat ik nog steeds de kleine Michelle ben van vroeger. Maar ze moeten nu natuurlijk wel naar mij luisteren.. soms proberen ze mij een beetje uit. Ze vinden het grappig dat ik zo streng en gedisciplineerd ben.”   

Ambities zijn er voor Michelle nog genoeg: “Het lijkt mij leuk als ik een christelijke band kan beginnen en samen met hen christelijke liederen te schrijven. Samen met een klasgenoot vorm ik het piano duo 'Duo Cross'. Met haar wil ik graag een cd maken met vierhandig piano van christelijke liederen. In de toekomst zou ik graag aanbiddingsleider zijn, misschien ga ik daar nog wel een leadership program voor volgen. Of bij Hillsong studeren na mijn master piano. Ik weet het nog niet precies, maar vertrouw erop dat God iets mooi voor mij heeft klaarliggen.” 

Lees meer

Volg ons