5 november 2016

Met de caravan naar BEAM Festival

Met de caravan naar BEAM Festival, het klinkt als een grap, dat is het niet. Rutger (18), Anne-Fleur (16) en Jonne (17) zijn al jaren vrienden en komen voor het derde jaar op rij vanuit Nieuw-Buinen in Oost-Drenthe naar het BEAM Festival. O ja, en vader Johnny is er ook weer bij. “Het is 2,5 uur rijden, dus dit jaar dachten we: “We nemen gewoon de caravan mee!”

Het duurt even voor ik helder heb wat de samenstelling van dit vrolijke gezelschap is. Rutger is de zoon van vader Johnny, Jonne en Anne-Fleur zijn vriendinnen van Rutger, ze kennen elkaar door school en de kerk. Rutger: “Vorig jaar zijn mijn pa en ik naar de Toppers in Amsterdam geweest, toen kwamen we ook met de caravan.” Jonne en Anne-Fleur lachen hartelijk en doen hun uiterste best om duidelijk te maken dat zij daar niet bij waren, want de Toppers, dat kan echt niet vinden ze.

“Dit is een fantastisch festival,” vindt vader Johnny. “Vorig jaar was ik er ook bij en toen voelde ik me niet eens heel oud. Ik hoop dat het dit jaar weer zo is. Ik ben vooral fan van Reyer. Ook ben ik een man van de techniek, dus vind ik het heel interessant om te luisteren hoe ze dat allemaal regelen.” De jongere generatie komt vooral voor Hanne de Vries en de worshipmuziek. Jonna: “BEAM Festival heeft een heerlijke sfeer. We zijn hartstikke blij met dit festival, want tussen de EO-Jongerdagen zit veel te veel tijd.”

“We maken er een mooi weekend van! Vanavond hebben we een after-party op de camping, de nootjes en chips zijn al ingeslagen. Morgenochtend gaan we naar Hillsong Church Amsterdam, daar zijn we nog nooit geweest.”

Zie je Rutger, Jonne, Anne-Fleur of Johnny op het festival? Geef ze even een high-five, vinden ze leuk.  

Lees meer

Volg ons