4 november 2016

‘Ik vind het fantastisch om met zo’n volle zaal los te gaan'

Nina (17) ging vorig jaar voor het eerst naar het BEAM Festival in de Melkweg; “Het klinkt misschien gek, maar ik kan er echt van genieten om voor God te springen en hem al mijn energie te geven.”

“Samen met mijn nichtje zijn we met de trein gegaan. We moesten redelijk lang reizen, maar dat was het de volle 200% waard! Vanaf Amsterdam Centraal station zijn we naar de Melkweg gelopen. We vonden het wel leuk om nog even wat van de stad te zien. Eenmaal daar liepen we nog wat mensen van onze kerk tegen het lijf.”

“Ik keek van tevoren heel erg uit naar Transform dj’s, Capital Kings en Trinity. Zij weten echt een feestje te bouwen. Ik moet alleen niet de mannen van Damscus vergeten, een van hen is namelijk mijn jeugdleider! En ik wilde hun eerste live performance van ‘Voapen’ natuurlijk ook niet missen… Op de dag zelf vond ik Capital Kings, LZ7 en Trinity echt geweldig. Bij hen ging de zaal echt helemaal los. In de meeste kerken in Nederland is het niet gebruikelijk om zo te dansen en te zingen, ik vind dat vaak best jammer. Ik zit namelijk boordevol met energie. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vind het echt fantastisch om met zo’n zaal te dansen en te springen. Het klinkt misschien cliché, maar ik voelde ook verbondenheid tijdens het festival, omdat ik wist dat ik samen met nog veel meer christenen een geweldige dag aan het beleven was.”

“Vooral de covers van Trinity zijn me speciaal bijgebleven. Maar ook de medewerkers van de Melkweg. Zij keken soms een beetje apart als iemand op het podium iets over Jezus zei, of een nummer met een duidelijke christelijke boodschap zong. Dat vond ik wel grappig. Op zo’n moment realiseer je je dat er ook mensen zijn die het raar vinden als iemand christelijk is, terwijl je dat op zo’n dag juist even vergeet.”

“Ik kijk nu nog steeds nummers en filmpjes terug. Ik vind nummers ook leuker om te luisteren als ik weet dat ik de band live heb gehoord. Helaas kan ik dit jaar niet komen door een open dag. Daarom pleit ik voor een voorjaarseditie, want dit soort festivals zouden er echt meer moeten zijn!” 

Volg ons