15 november 2016

COLUMN: Vertrouw met mij!

Mijn leven verandert constant. Een jaar geleden werkte ik in Amsterdam bij een reclamebureau. Daar begon ik vlak nadat ik stopte met mijn opleiding in Leiden. Had geen enkel idee wat ik wilde doen met mijn leven. Dus ging ik maar werken. Heden ten dage, 365 dagen later, gooi ik bij BEAM wekelijks verschillende tekstjes of filmpjes naar jouw ogen. En vind ik dat zonzalig. Mijn één jaar jongere ik zou mij voor gek verklaren.

Tegelijkertijd zie ik het komende jaar niet zoveel veranderen. Ik hoop een mooie reis te maken. Uren te dansen. En te ontdekken wat het bestaan nog meer te bieden heeft. Bij BEAM blijven werken ook. Kleine dingetjes. Tenminste, dat idee heeft mijn hoofd. Gek mensenbrein. Want eigenlijk weet ik zeker dat er over vier seizoenen net zoveel veranderd is als afgelopen jaar. Dat er dingen gebeurd zijn die ik nu helemaal niet heb voorzien.

Ergens houdt die onvoorspelbaarheid mijn bestaan enerverend. Momenteel heb ik helemaal geen zin dat mijn leven verandert. Uit angst dat het nooit meer hetzelfde wordt. Maar over een jaar zal ik er vast blij mee zijn. Het is vooral de kunst om er niet te veel over na te denken. En mezelf er al helemaal niet druk om maken. In totaal vertrouwen.

Gisteren is geweest, morgen zal altijd morgen blijven en vandaag… Vandaag zien we wel.

Bas vertrouwt op God.

Lees meer

Volg ons