3 oktober 2016

"Ik doe niets liever dan slapen"

Slapen, slapen, slapen.. David (24) doet niets liever! Daarom interviewen we hem over zijn droomberoep: uitslaper.

“Bij mijn geboorte begon het al: ik ben twee weken te laat geboren. Op de basisschool kwam ik meestal net aan als iedereen wegging. Dan bleek het half één ’s middags te zijn! Als mensen vroegen wat ik later wilde worden, zei ik ‘wakker’. Ik wilde later wakker worden. Ik begreep de vraag niet helemaal, achteraf gezien. Slapen is een droomberoep, letterlijk. De tijd vliegt als je slaapt, wat een teken is dat het leuk is. ’s Nachts droom je en overdag kun je verder dromen over de volgende keer dat je gaat slapen. Ideaal! Als bij het wakker worden iedereen om je heen werkt, en jij niet, verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. Daarom mag niet iedereen uitslaper worden. Dan is dat gevoel weg. Ik ben bereid om me op te offeren. Dat klinkt makkelijk, maar het is nog best moeilijk. Je mag niet te vroeg wakker worden. Ik ben gekwalificeerd, omdat ik geen negen-tot-vijfmentaliteit heb. Eerder een tien-tot-twaalfmentaliteit.”

Dit interview verscheen eerder in BEAM Magazine. Benieuwd naar de drie andere 'droomberoepen'? Bestel dan hier een gratis proefnummer!

Tekst: Lola Brouwer
Beeld: Eljee

Lees meer

Volg ons