17 oktober 2016

DROP JE UURLOON en red een kind uit de seksindustrie

BEAM spaart deze week samen met jou voor een bevrijdingsactie om kinderen uit de webcamseksindustrie te redden. Doe je mee?

Uh.. de webcamseksindustrie, wat houdt dat in?

BEAM zet zich deze week in tegen kinderen in de webcamseksindustrie. Een zieke handel die razendsnel groeit. Klanten uit landen als Amerika en Nederland betalen om via de webcam beelden te zien waarin kinderen seksuele handelingen doen. Kinderen moeten hun kleding uittrekken en een ‘show’ opvoeren. Vanachter hun computer geven de klanten aan waar ze opgewonden van raken. Vervolgens worden de kinderen misbruikt met bijvoorbeeld pennen, scharen en colaflesjes of moeten ze echt seks hebben. De uitbaters (meestal familieleden of buren die zo arm zijn dat ze geen andere uitweg zien) ontvangen van de kijker €2,50 per show en €0,50 fooi per seksuele opdracht.

Waar en door wie gebeurt dat?

Op elk moment van de dag zijn 750.000 mannen online op zoek naar webcamseks met kinderen. Een grote ‘aanbieder’ is de Filipijnen. Vanaf maar liefst 80.000 IP-adressen op de Filipijnen wordt kinderpornografie het internet op geslingerd. Het misbruik vindt niet alleen plaats in bars of bordelen, maar veel vaker in kleine huisjes in een gesloten gemeenschap.

Hoeveel geld wil BEAM ophalen?

BEAM wil samen met jou 1 bevrijdingsactie bij elkaar sparen! Een bevrijdingsactie kost 5000 euro en wordt uitgevoerd door International Justice Mission (IJM). In het bedrag zit de voorbereiding van de inval, de bevrijding van kinderen, het pakken van de daders en de eerste nazorg voor de bevrijde sekswerkers. De actie is een samenwerking met EO Metterdaad.

Hoe werkt dat dan, zo’n bevrijdingsactie?

Een voorbeeld: lokale undercoverhulpverleners gaan een bordeel binnen en doen zich tegenover de bordeelhouder voor als klant. In werkelijkheid hebben ze geen seks met de meisjes, maar zoeken ze uit wie minderjarig zijn en gedwongen worden. Ook brengen ze het gebouw in kaart. Waar zijn in- en uitgangen? Vervolgens wordt de politie ingeschakeld. Op de dag van de bevrijding dringen niet alleen undercoverhulpverleners en politie het gebouw binnen, maar zijn er ook maatschappelijk werkers bij om de kinderen op te vangen. Zij zijn niet van de operatie op de hoogte, en weten dus niet wat hen overkomt. Vaak schreeuwen ze het uit, omdat ze doodsbang zijn. Als ze bevrijd zijn, doen ze binnen een dag hun verhaal bij de politie. Daarna gaan ze een jarenlang traject van nazorg in. Om er zeker van te zijn dat IJM een rechtszaak kan opbouwen tegen de daders, verzamelen advocaten bewijsmateriaal, zoals gebruikte condooms en de boekhouding.

En wat gebeurt er met de bevrijde kinderen?

Maatschappelijk werkers van IJM zullen de kinderen blijven bijstaan met gespecialiseerde psychische hulpverlening. Ook zullen ze helpen zoeken naar een nazorgtehuis waar zij lange tijd kunnen blijven wonen en kunnen werken aan hun nieuwe, vrije toekomst.

Hoe gaat BEAM geld inzamelen?

Heb jij een bijbaantje? Wat verdien je per uur? Kun je één uurloon missen om een kind dat seks moet hebben voor de webcam uit die hel te bevrijden? Drop hier je uurloon (een veelvoud mag natuurlijk ook) en bevrijd een kind van webcamseks! Vraag je vrienden, broers, zussen, ouders, vage kennissen, klasgenoten, opa en oma (ook al zijn ze met pensioen) hetzelfde te doen. Samen kunnen we kinderen op de Filipijnen een nieuwe, vrije toekomst geven.

Lees meer

Volg ons