23 september 2016

"Ik mis Power nog iedere dag"

Vanaf haar 12e loopt Naomi (16) al rond op de manege. Toen ze 15 was kreeg ze de opdracht om Power, het nieuwe paard op de manege, te temmen en op te leiden tot dressuurpaard. Zonder dat Naomi het wist, werd Power een half jaar later verkocht. Zijn nieuwe eigenaar wist niet wat hij met hem moest en gaf hem een spuit.

“Power was best een wild paard. Vaak vond ik het eng om op paarden te rijden. Ik had altijd ergens de angst dat ik er af zou vallen. Bij Power had ik dat nooit, meteen al vanaf het begin. Dit terwijl de andere mensen op de manege Power juist gevaarlijk vonden. Hij was altijd gewend om te draven en nu moest hij opeens een dressuurpaard worden.”

Waarom werd hij opeens verkocht?
“Soms begon hij opeens heel hard te rennen en de baas van de manege vond hem gevaarlijk. Ze besloten hem te verkopen, maar hadden dit expres niet aan mij verteld. Ze wisten dat ik de enige was die echt een band met hem had en dat ik er kapot van zou zijn. Ik kwam er achter op de dag dat hij opgehaald werd en zag hem in de trailer wegrijden. Dit was echt een verschrikkelijk moment, ik heb de hele dag gehuild.”

“Vrienden snappen niet hoe je zo gehecht kan zijn aan een paard. Ze vinden het soms overdreven dat ik hem heel erg mis. Maar ik heb een half jaar lang met hem getraind en ben 3 keer per week bij hem langs geweest. Ik vond het fijn om met hem te knuffelen en tegen hem te praten en juist omdat hij niets terug kon zeggen voelde het alsof hij echt naar me luisterde. Nadat hij verkocht was, hoorde ik dat zijn nieuwe eigenaar niet met hem om kon gaan en hem in heeft laten slapen. Dat vond ik heel erg. Juist omdat hij uniek en een beetje eigenwijs was vond ik het zo’n leuk paard.”

Naomi mist Power nog steeds maar ze herinnert vooral de leuke momenten. Ze rijdt af en toe nog paard op de Veluwe.

Lees meer

Volg ons