23 september 2016

‘Geen dag is hetzelfde als reisleider’

Als meisje wilde Janine (24) van alles worden. Van moeder, juf en kapper tot politie te paard. Zolang het maar veelzijdig was, en dat is niet veranderd. Nu is ze reisleider bij BAS Travel. “Als reisleider heb je verschillende rollen.”

“Ik had de naam BAS Travel al een keer voorbij horen komen nadat een vriendin van mij met hen op reis was geweest. Samen hebben we ons in 2014 opgegeven als reisleider. Diezelfde zomer hebben we onze eerste reis geleid in het zonnige Toscane.”

“Als reisleider moet je elk moment van de dag voor je gasten klaarstaan. Daardoor heb je nooit echt privacy. Zelfs als je ’s avonds je tanden staat te poetsen, zijn er jongeren die nog dingen aan je vragen. Daar moet je tegen kunnen. Het is belangrijk om af en toe momentjes voor jezelf te nemen, anders trek je het echt niet. 

“Een goede reisleider is ondernemend en flexibel. Als er een ongeluk gebeurt, zit je zo een hele dag met een jongere in het ziekenhuis. De combinatie van excursies, feesten en goede gesprekken is tof. Als jongere wordt er van allerlei kanten aan je getrokken. Ik vind het leuk om me te verdiepen in jongeren. Wat houdt hen bezig en hoe ervaren ze het geloof?

Nooit echt privacy 

"Ik hoop dat ik mijn gasten tijdens mijn werk en de gesprekken iets mee kan geven." 

“De pizza party op de aankomstdag is altijd speciaal. De pizza komt van de plaatselijke pizzeria en is ontzettend lekker. Maar mijn werk heeft nog veel meer leuke kanten zoals het zwavelwater bij de warmwaterbronnen in Saturnia, de vogelvluchtexcursie door Rome, en natuurlijk de beach day! Geen dag is hetzelfde als reisleider, dat had ik van tevoren niet verwacht, maar juist dat maakt het werk ontzettend leuk.”

P.S. Bij BEAM worden we erg blij van mensen die hun droom achterna gaan. Check ons nieuwe magazine (met als thema DROMEN) en vraag hier een gratis proef-exemplaar aan! 

TEKST Esther Bolt  
BEELD MCKLIN Fotografie  

Volg ons