8 september 2016

Dit hebben wij met jouw uurloon gedaan:

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Joram, Jacqueline en Sander naar de Balkan vertrokken. Vlak daarvoor spoelde de inmiddels iconische Aylan Kurdi aan op het strand van Turkije. We móéten iets doen, was het gevoel van veel Nederlanders. Zo ook op de BEAM redactie. BEAM sprak in Servië, Macedonië en Griekenland heel veel vluchtelingen op hun tocht naar Europa.

Maar ook de redactie in Nederland zat niet stil. Honderden jongeren deden mee met de actie 'Drop je uurloon'. In totaal werd er €7885,34 opgehaald. Maarrrr, waar is dat geld gebleven? Wij zijn benieuwd, dus zoeken het voor je uit. 

Berthine van EO Metterdaad die de inzameling coördineerde, legt uit: "Het geld dat met 'Drop je uurloon' is opgehaald, is rechtstreeks naar World Vision gegaan. Zij waren al actief in het gebied toen jullie er waren en hebben daar verschillende projecten gedaan." Op naar World Vision dus. 

 

Kilo's bananen
"Van het geld dat jullie opgehaald hebben, zijn hygiëne pakketen, kleding en voedsel gekocht. Vlak nadat jullie weggingen, werd het snel kouder dus konden we vluchtelingen helpen aan wintermutsen, warme sokken, dekens en regenjassen. Ook was er veel behoefte aan vers fruit, we hebben honderden kilo's bananen uitgedeeld" vertelt Margreet van World Vision."

"Met het hele project van EO Metterdaad, waar de actie 'Drop je uurloon' onderdeel van was, zijn 21.600 mensen geholpen. Echt te gek dat we mede dankzij de hulp van jongeren zo veel vluchtelingen konden helpen."

Kijk hier Jorams vlogs terug!

Lees meer

Volg ons