19 september 2016

De mooiste Godmomentjes tijdens de Paralympics

Jezus was de afgelopen weken niet alleen als stenen beeld met uitgestrekte armen te zien in Rio, maar ook door vele sporters en gebeurtenissen heen. BEAM zette de mooiste ‘Godmomentjes’ tijdens de Paralympische Spelen op een rij:

1. Alex Zenardi kan niet anders dan God dankbaar zijn

Alex Brooker’s Impassioned Tribute To His Hero Alex Zanardi | The Last Leg

Vijftien jaar na de gruwelijke crash in een Formule 1-auto won Alex Zenardi (Italië) goud en zilver in Rio. Zelf zegt hij erover: "Normaal gesproken dank ik God niet voor dit soort dingen, omdat God wel belangrijker dingen aan zijn hoofd heeft. Maar vandaag kan ik niet anders. Ik ben zo dankbaar, mijn leven is een eindeloos voorrecht."

2. Mallory Weggeman vertelt over haar weg met God

Zwemster Mallory (VS) won vier jaar geleden nog brons en goud op de Paralympics: “Ik geloof dat God een plan heeft voor iedereen. Natuurlijk zou ik graag weer willen lopen, maar ik had nooit willen missen wat ik de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt. Achter alles zit een reden, ook achter mijn verlamming.”

3. Nigeria wint goud!

4. De Paralympische Spelen zijn meer dan alleen sport

Atlete Ilse Hayes (Zuid-Afrika) ontdekte wat de Spelen voor haar betekenen: “Ik realiseerde mij tijdens de Spelen dat vrienden maken en anderen inspireren het belangrijkste is. Ik ben blij en voel mij vereerd dat ik voor de vierde keer op Paralympics mocht staan. Hopelijk heb ik Gods licht op de baan laten zien!”

5. Bethany Firth bedankt eerst God, voordat ze ademhaalt.

 

Ze twijfelde geen seconde wie ze moest bedanken, na het winnen van de gouden medaille op de S14 200 meter vrije slag. Voordat ze naar lucht hapte, sloot Bethany (Ierland) haar ogen en bad tot God.

Lees meer

Volg ons