BEAMpje (007): Het geheim van een goed onderhouden achtertuin

Een BEAMpje is een kort en bijzonder of grappig verhaal. Dit keer vertelt Jeroen:

Sinds jaar en dag wordt de tuin van ons studentenhuis gebruikt voor menig barbecue en tuinfeestje. De tuin raakte echter flink begroeid en was wel toe aan een opknapbeurt. Maar ja, we zijn studenten en stelden het dus uit. 

Op een ochtend ontdekten we dat mensen in opdracht van de gemeente de heggen en perken in de wijk aan het onderhouden waren. Wij zagen mogelijkheden en één van mijn huisgenoten stormde op hen af. “Mannen,” begon hij, “hebben jullie tijd om straks ook nog even door onze tuin te gaan?”

En jawel, na de lunch stapten drie mannen, bewapend met snoeimachines en ander tuingereedschap, onze tuin binnen. Na tien minuutjes was onze tuin weer gekortwiekt en volledig barbecue-klaar. Na een kopje koffie en stroopwafel vertrokken de mannen weer. Les van de dag: Vriendelijkheid en behulpzaamheid bestaan dus nog steeds – en brutaal lef tonen loont soms dus ook. 

Heb jij ook een inspirerend, bijzonder of grappig BEAMpje? Schrijf het op (max. 150 woorden) en stuur naar beamredactie@eo.nl! Wie weet zie je volgende week jouw BEAMpje terug op BEAM!

Volg ons