3 september 2016

BEAMpje (006)

Een BEAMpje is een kort en bijzonder of grappig verhaal. Jacqueline is de zesde die haar anekdote deelt!

De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik terugdenk aan de begrafenis van zojuist. Zo verdrietig. Mijn telefoon in het dashboardkastje van de auto gaat af. Ik druk de beller weg, maar zie een paar minuten later dat ze al vijf keer heeft gebeld. “Oh nee, toch niet nog meer ellende” denk ik gelijk. Ik bel terug en krijg mijn kleine nichtje aan de telefoon. “Ik heb een raadsel, tante Jacq, het heeft iets met moeders te maken.” Ik heb haar door, maar doe net alsof ik gek ben. “Het begint met een ‘b’ is haar tweede hint.” En nee het is geen beer of barbie of boek. “Baby’s!” roept ze vol ongeduld. Twee maar liefst. Dat had ik niet verwacht.
En plots rollen er nieuwe tranen over mijn wangen. Want dit is het leven. Verdriet en geluk, de dood en nieuw leven. Zo dicht bij elkaar. Wrang en prachtig tegelijk. 

Heb jij ook een inspirerend, bijzonder of grappig BEAMpje? Schrijf het op (max. 150 woorden) en stuur naar beamredactie@eo.nl! Wie weet zie je volgende week jouw BEAMpje terug op BEAM!

Beeld: Wikipedia/CC

Lees meer

Volg ons