13 september 2016

7 tips om dat zomergevoel vast te houden

Wat gaat er boven LOOM, LUI & MOE zijn? Zeven tips om het lome luie zomergevoel wat langer vast te houden. Of, als je je deze zomer uit de naad gewerkt hebt, het nieuwe seizoen lekker lui te beginnen én te blijven …

Tip 1: Wolken kijken 

Kijken naar de wolken kun je niet alleen vanaf het strand, maar zelfs vanuit je eigen achtertuin. Ja echt! Of vanuit het dakraam op zolder. 

Tip 2: Tandje lager 
Lekker lui zijn lukt vaak met dingen die je leuk vindt, maar dan net een tandje lager. Houd je van lezen? Lees die hele reeks uit in je eigen tempo. Zwem je graag? Probeer eens niet de snelste te zijn, maar zwem precies zo langzaam dat je nét niet zinkt.

Tip 3: Sterren spotten      
Nog een handige tip om verplicht even niets te doen: ’s nachts (bij een heldere hemel uiteraard) zie je véél meer sterren als je twintig minuten lang niet in het licht kijkt. Dus weg die mobiel en lampen uit! Na een kwartier zie je meer sterren twinkelen dan ooit tevoren!

Tip 4: Kauwgom kauwen 
Veel simpeler dan kauwgum kauwen gaat het niet worden. Uit onderzoek blijkt dat het kauwen van kauwgum goed is tegen stress en je concentratie verhoogt. 

Tip 5: Powernap 
Kruip onder de dekens en doe een dutje! Hoe lekker is dat? Als je een powernap doet, ga dan voor een slaapje van twintig minuten (dit is de eerste fase van je slaap) of slaap twee uur (een hele slaapcyclus) om goed wakker te worden. Een dut heeft nut: je bent na het slapen creatiever, alerter en je hebt minder stress. 

Tips 6: Pak een terrasje 
Pak een terrasje en volg de drukke serveerster, kijk naar je moeder die de vloer dweilt of ga in het park zitten waar jongens aan het voetballen zijn en doe he-le-maal niks. Werk, je kunt er uren naar kijken.

Tip 7: Maak een vakantie-playlist     
Maak een vakantie-playlist! Welke nummers draaiden jij en je vrienden plat deze zomer? Gooi er een paar zomerhits tussendoor en je instant vakantie kan beginnen. Zet je playlist op en waan je weer op de Franse camping. #genieten.

Lees meer

Volg ons