complottheorie de gekste bizarre
26 september 2016

5 bizarre complottheorieën

Een complottheorie: de overtreffende trap van wantrouwen. Sommige mensen zien overal leugens, geheime organisaties en donkere kamertjes waar hoge heren snode plannen smeden. Ze worden dan ook complotdenkers genoemd. Nu hebben ze een punt dat het niet altijd verstandig is om andere mensen klakkeloos te geloven en vertrouwen, maar sommige complotdenkers gaan wel heel ver. Als je er klaar voor bent om je vertrouwen in de mensheid eens flink te beproeven: hier zijn vijf veelvoorkomende complottheorieën.

Complottheorie 1: Global Warming is onzin

Zo slecht gaat het niet met planeet aarde volgens deze complottheorie. De NASA meldt dat de hoeveelheid ijs op Antartica de laatste jaren alleen maar toeneemt. Een aantal wetenschappers die in 2014 een expeditie ondernamen bleven zelfs in het ijs vastzitten. Ook komen er meer en meer ijsberen bij terwijl er werd gezegd dat deze binnen afzienbare tijd zouden uitsterven. Complotdenkers geloven dat global warming overdreven wordt zodat er winst gemaakt kan worden door klimaatwetenschappers. Een, volgens complotdenkers, verontrustend feitje: Wist je dat de natuur zelf meer CO2 uitstoot dan de mens? 

Complottheorie 2: 9/11

De aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon in 2001 blijven tot op de dag van vandaag een onderwerp van gesprek en discussie. Sommige complottheorieën zijn mild en beargumenteren dat de Amerikaanse overheid er van wist, maar ervoor heeft gekozen om niets te doen. Andere theorieën gaan een stuk verder. De overheid heeft de aanslagen zelf ontwikkeld om de oorlog in Irak en Afghanistan te kunnen verantwoorden en de Amerikaanse bevolking achter zich te krijgen. Bizar.
 

Complottheorie 3: Aliens

Een terugkerend thema bij complotdenkers. We zijn niet de enige in dit universum. Een situatie waar heel wat theorieën omheen zijn ontwikkeld speelde zich af in het Amerikaanse plaatsje Roswell. Hier stortte in 1947 een onbekend object neer waarna het leger heel geheimzinnig deed en alle pottenkijkers buiten hield. Zo’n 30 jaar later kwamen alle complotdenkers weer op scherp te staan toen Jesse Marcel, die had geholpen met het opruimen van het neergestorte object, in een interview vertelde dat het inderdaad ging om een buitenaards object. Later zijn er nog 11 andere locaties in de Verenigde Staten aangewezen waar buitenaardse objecten zouden zijn neergestort. We are not alone.  
 

Complottheorie 4: Maanlanding is nooit gebeurd

Neil Armstrong zette in 1969 als eerste mens ooit voet op de maan. Maar wacht, niet zo snel! Hier is een andere theorie: Er is een geheime studio opgezet en er zijn acteurs ingehuurd die de hele wereld voor de gek hebben gehouden. De NASA had zo’n 30 miljard dollar bij elkaar gesprokkeld voor het hele programma. Logisch als er zoveel mensen afgekocht moeten worden. EN hoe kan de Amerikaanse vlag wapperen als er geen wind is op de maan? Dit toneelstuk zouden de Amerikanen opgevoerd hebben om Rusland af te troeven. Rusland heeft namelijk het eerste object ooit de ruimte in gekregen. Tjonge, weer een historische gebeurtenis naar de maan.

 

Complottheorie 5: Aids is door de mens ontworpen

Wangari Maathai, de eerste vrouwelijke Nobelprijs winnares ooit, gebruikte haar speech om te vertellen dat aids is ontwikkeld door Westerse regeringen. Het zou een geheime aanval op de mensheid zijn en dan voornamelijk de Afrikaanse bevolking en homoseksuelen. Later is er verwarring ontstaan of ze dit nu daadwerkelijk heeft gezegd of niet. Chaos! 
 

complottheorie

Als jij dit artikel leuk vindt, kun je deze ook zeker waarderen: 7 gekke gewoontes uit het Oude Testament.

Bronnen: alletop10lijstjes.nl, complot-samenzweringen.nl.

Lees meer

Volg ons