24 augustus 2016

Who kerks: ‘Zolang God maar in het middelpunt staat’

Op tientallen kleuters passen, koffie inschenken na de dienst, handjes schudden of drummen in de band. In de rubriek ‘Who kerks’ vragen we BEAMers naar hun taak in de kerk! Deze week spraken we met Isabella (19) die zingt in de worship band van de kerk.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben dus Isabella en ik ben 19 jaar. Ik studeer mondhygiëne. Sinds mijn achttiende zing ik in een bandje in de kerk. Dit doen we bijna altijd voor de jeugd. Zingen is voor mij heel belangrijk. Ik kan dan een moment voor mezelf nemen, samen met God. Het maakt niet uit of ik op een podium sta of voor hoeveel mensen ik zing, zolang God maar in het middelpunt staat.”

Ben je altijd al bezig geweest met zingen?
“Grappig dat je dat vraagt, dat vragen heel veel mensen! Ik ben op jonge leeftijd al begonnen met zingen. Toen was het meer een hobby. Sinds ik in de kerk ben gaan zingen weet ik echt waarom ik het doe. Ik zing nu om God te aanbidden, in plaats van alleen maar voor mijn eigen plezier. Als ik zingen in de kerk vergelijk met gewoon liedjes zingen uit bijvoorbeeld de top 100, dan heb ik bij het zingen in de kerk meer het gevoel dat ik mezelf kan zijn en voor God kan zingen. Je ervaar veel meer.”

Vind jij dat iedereen wat in de kerk zou moeten doen?
“Ik vind niet dat iedereen binnen de gemeente een taak zou moeten doen. God heeft iedereen talenten gegeven, maar die zijn niet alleen maar om binnen de kerk te gebruiken, denk ik. Maar als je een talent hebt dat je in de kerk kunt gebruiken, zou ik je zeker aanraden om het te gebruiken. Ik vind alleen niet dat je verplicht bent omdat talent te gebruiken. Zelf zie ik zingen in de kerk ook niet per se als een taak, maar het is voor mij wel een prioriteit.”

Hoeveel tijd ben je elke maand kwijt?
“We hebben ongeveer elke maand een dienst bij de jongeren. Meestal oefenen we dan twee of drie keer per maand.”

Wat voor diensten blijven bij?
“Dat vind ik een lastige vraag. Mijn hart ligt bij de jongste tieners. Soms is het lastig om voor hen een dienst voor te bereiden. Tijdens de voorbereiding van een dienst voor deze groep hebben we heel erg ons best gedaan om te kijken hoe we het zouden aanpakken. Die dienst pakte toen uiteindelijk heel erg goed uit, dan is het tof dat zoiets gelukt is!”

Wat is jouw favoriete nummer om te zingen?
“'Even when it hurts van Hillsong'. Dat nummer is denk ik wel mijn favoriet. Ook wanneer het lastig is, aanbid ik God."

Heb jij een taak in de kerk waar je over wilt vertellen? Mail dan naar beamredactie@eo.nl 

Volg ons