10 augustus 2016

WAUW: Romeinse politie kookt voor bejaard stel

Toen de Romeinse politie vorige week op een melding over gehuil en geschreeuw afging, hadden ze een hoop verwacht, maar niet dit. In een appartementencomplex in de Romeinse wijk Appio troffen ze namelijk een eenzaam bejaard echtpaar aan dat wel wat hulp kon gebruiken.

Jole (89) en Michele (94) kijken elke avond samen televisie. Toen er op het journaal een item voorbij kwam over mishandeling in een kinderdagverblijf, begon Jole opeens te huilen. Niet zachtjes snikkend, maar zo hard dat de buren het alarmnummer belden. 

De Romeinse politie schrijft op Facebook: “Toen we binnenkwamen, zagen we dat Jole en Michele geen slachtoffers waren van oplichting, zoals zo vaak gebeurt bij ouderen. Ook was er geen sprake van inbraak of een andere misdaad. Nee, deze keer hadden we een veel moeilijkere taak. Er waren twee eenzame zielen die gezelschap nodig hadden.”

En dat is precies wat de agenten doen: het bejaarde echtpaar gezelschap houden. Er was bijna geen eten in huis, op een schaaltje druiven na, dus besloten de agenten een pan water op te zetten. “Twee borden met pasta, boter en kaas. Niets speciaals, op één onmisbaar, maar vaak vergeten ingrediënt na: medemenselijkheid.”

Foto's: Politie Rome

Lees meer

Volg ons