Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
7 augustus 2016

TIPS: stille tijd op vakantie

Heerlijk die zomer: luieren bij je tent, zonnen op het strand en oneindig balletje trappen op je favo voetbalveld. En tijd met God doorbrengen. Want dat zeggen dominees en voorgangers vaak: in de zomer heb je extra veel tijd voor God. Maar in de praktijk is dat soms best lastig, want je hebt óók extra tijd voor Netflixen, werken, luieren en chillen met vrienden…

Zeg God goedemorgen als je wakker wordt
Misschien heb je geen tijd (of zin) om ’s ochtends uitgebreid stille tijd te houden. Maar ‘goedemorgen’ zeggen kan altijd. Begin dus je dag met een kort gebed.

Zoek God in de natuur
Als Jezus met Zijn Vader wilde praten, zocht Hij vaak de stilte van de natuur op. Misschien kampeer jij deze zomer midden in de wildernis, vlak bij de zee of op een andere plek waar je dicht bij Gods schepping bent. Tijdens een avondwandeling in je uppie kun je hardop tegen God praten, wedden dat Hij je hoort!

Download een podcast…
… voor in de auto, in het vliegtuig of gewoon voor aan het strand. Je even afsluiten van de rest om een kortere of langere preek te luisteren. Terwijl je ook nog eens kunt genieten van de zon. Beter kan niet toch?

Schrijf een vakantiekaartje
Niet aan je buurman of penvriendin, maar aan God! Vertel Hem hoe het met je gaat, waar je van geniet en wat je dwars zit. Je kunt dit tijdens je vakantie zo vaak doen als je wilt. Op de post doen, hoeft niet perse ;).

Foto: weheartit

Lees meer

Volg ons