22 augustus 2016

SPOEDCURSUS: Vrienden maken

De eerste schooldag blijft een dingetje. Vaak is de dag gevuld met een hele hoop mensen die je allemaal moet leren kennen. HELP! Niet getreurd, speciaal voor jou: een spoedcursus vrienden maken!

Stap op mensen af
Nieuwe klas, nieuwe mensen. En dat geldt voor iedereen: vergeet niet dat elke eerste dag voor iedereen hetzelfde is! Waarschijnlijk zit iedereen leuk en aardig te doen, en wil iedereen dolgraag met vijf nieuwe vrienden naar huis. Alleen moet er dan wel iemand de eerste stap zetten, en deze keer ga jij dat doen! Vraag of je naast iemand mag zitten of vraag of ze naast jou willen zitten. Moeten jullie groepjes maken? Ga niet zitten wachten totdat iemand jou vraagt, maar ga zelf mensen vragen! Toon initiatief. Zodra jij de eerste stap hebt gezet, zal de ander veel gemakkelijker een gesprek beginnen.

Zoek (de klik) en gij zult vinden
In een klas zitten vaak een hoop mensen. Al deze mensen hebben hobby’s, interesses en passies. Probeer wat te vissen en zoek iemand met dezelfde hobby’s, interesses en passies! Dan heb je genoeg om over te praten. Zie je het niet zo zitten om direct op mensen af te stappen en ze te vragen naar hun hobby? Niet getreurd, iemand zoeken met dezelfde agenda kan ook al een conversation starter zijn. ‘Hé leuke agenda, die heb ik ook! Goed om te weten dat er in deze klas mensen zitten met dezelfde smaak’. Beetje knipogen en lief lachen, dan heb je zo een handjevol vrienden!

Wil je samen fietsen?
Grote kans dat er mensen in je nieuwe klas zitten die je nog nooit eerder hebt gezien, maar blijkbaar al honderd jaar tegenover je wonen. Zoek uit wie waar woont en stel voor om samen te reizen. Wel op een subtiele manier, anders denken mensen misschien dat je een stalker bent.
Do: opper dat je richting Zwolle moet en vraag of er iemand is die mee wil treinen, fietsen, rijden.
Don’t: Wat is je adres, ik kom je halen.
Tijdens het reizen is er de mogelijkheid om een band te krijgen.

Meld je aan 
Dramaclubjes, de schoolkrant of de feestcommissie. Elke school heeft wel IETS waar je je voor aan kunt melden. Daar ontmoet je vervolgens nieuwe mensen die het ook leuk vinden om toneelstukken op te voeren, artikels te schrijven of feestjes te organiseren. Nieuwe mensen MET dezelfde interesses. Win-win dus.

Be social
Zijn bovenstaande tips voor jou nog een beetje te ver uit jouw comfortzone? Geen probleem. Je kunt je nieuwe klasgenootjes tijdens de les (tenzij je geen telefoon in de les mag. Braaf zijn, natuurlijk) toevoegen op Facebook. Krijgen ze direct een melding en kun je kort oogcontact maken. Grote kans dat ze je na de les aanspreken!

Hoe maak jij vrienden? Laat het weten in de reacties!

Lees meer

Volg ons