11 augustus 2016

'In Jezus geloven was niet stoer'

Dennis (19) had eigenlijk al lang geleden besloten dat de kerk niet echt iets voor hem was. In Jezus geloven was niet stoer. Totdat hij op een christelijke school ging studeren en zijn broertje en vader een nieuwe kerk vonden. Op 8 mei 2016 liet hij zich dopen. “Ik heb mijn hart gevolgd, en dat is het belangrijkste.”

Uitgelachen
“Als klein jongetje ging ik eigenlijk altijd met mijn ouders naar de kerk, maar ik had geen idee wat alles nou precies inhield. De kerk waar we toen altijd heen gingen stopte. Waar mijn ouders een zoektocht naar een nieuwe kerk begonnen, besloot ik dat ik voortaan liever thuis wilde blijven. Waarom? Ja, dat is een goede vraag. Ik was denk ik een beetje eigenwijs en wilde me niet aanpassen. Ik had vrienden die geloven in Jezus niet stoer vonden. Je werd soms keihard uitgelachen. Na de middelbare school ging ik studeren op een christelijke school. Ik kwam weer in contact met het geloof. Toch was ik nog steeds niet helemaal overgehaald. Dat gebeurde pas echt toen mijn vader en broertje een kerk vonden waar ze steeds naartoe bleven gaan. Ik ging steeds vaker mee, maar de vragen bleven. Er waren nog zoveel dingen die ik niet begreep.”

Jezus leren kennen
“In de jeugdgroep waar ik toen terecht kwam heb ik een hoop goede gesprekken gevoerd. Maar pas tijdens een jeugdkamp viel alles op zijn plek. Tijdens één avond was er echt een bijzonder moment. Ik voelde gewoon dat Hij bij mij was. Dat was denk ik het moment waarop ik Jezus heb leren kennen. Na de keuze om me te laten dopen denk ik veel beter na over het maken van keuzes. Ik kan bijvoorbeeld soms heel erg boos worden om bepaalde dingen, dan wil ik er nog weleens wat dingen uitfloepen die eigenlijk niet horen. Maar mijn leven is zeker veranderd. Mijn doopdienst vond ik ontzettend speciaal. De doop is een ervaring die iedereen eigenlijk gewoon een keer mee zou moeten maken. Mijn dooplied was 10.000 reasons.”

Hart volgen
“Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik mij wilde laten dopen, geloofden de meesten mij niet. Dat was jammer. Wat ik trouwens wel heel erg tof vond, was dat één vriend samen met zijn vriendin kwam kijken. Hij gelooft zelf niet en gaat ook niet naar de kerk. Dat vond ik heel gaaf. Een andere vriend die ik had uitgenodigd, wilde niet komen. Hij wil gewoon echt niet naar een kerk. Hier hebben we dan ook nog weleens een discussie over. Maar ik heb mijn hart gevolgd, en dat is het belangrijkste.”  

Wil jij ook delen waarom je voor Jezus hebt gekozen? Mail jouw verhaal naar beamredactie@eo.nl !

Lees meer

Volg ons