3 augustus 2016

‘Help, mijn geloof staat in de file!’

In de zomer staan er op de snelweg regelmatig kilometers file. Het is warm, je vindt het vervelend, het duurt lang en bovendien: je komt geen steek verder. Zo voelt het geloof soms ook, alsof je geen steek verder komt. BEAM maakt voor jou een lijstje die jou (hopelijk) verder helpen! Vergeet namelijk niet dat elke file ooit weer in beweging komt.

Deel je gevoel met je vrienden. Je bent écht niet de enige die weleens het gevoel heeft niet verder te komen. Dat is helemaal niets om je voor te schamen. Deel het, het lucht op. Echt.
Niet de snelsten winnen de wedloop, noch de sterksten de strijd.
Prediker 9:11


Stap uit je comfortzone. Bestaat jouw routine slechts uit stille tijd en zo nu en dan naar de kerk gaan? Probeer iets nieuws. Ga naar een groeigroep, doe mee met een Bijbelstudie, ga bij de kerkband, help bij het Leger des Heils. Geloof is meer dan de kerk en stille tijd!
Van elk soort van moeizame arbeid komt voordeel. 
Spreuken 14:23

Over stille tijd gesproken, gooi dat eens helemaal over de kop. Zit jij elke avond om acht met een kopje thee naar je Bijbel te staren? Doe het nu eens om acht uur ’s ochtends, in de tuin. Blijft de tekst niet hangen? Breng een serenade! het is namelijk bewezen dat als je teksten zingt, je ze beter onthoudt. Wil je iets anders doen dan de Bijbel lezen? Ga een stuk fietsen en zet een lekker nummer op. Stille tijd is een breed begrip, misschien kun jij het beste stille tijd houden in een luidruchtige omgeving. Experimenteer!

Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt.
Hebreeën 12:1

Vraag God om hulp. Hij weet echt wel wat je moet doen!
Maar wie hoopt op de Heer, krijgt nieuwe kracht. Hij slaat zijn vleugels uit als een arend. Hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.’
Jesaja 40:31

Bekijk de boel van een afstandje. Waarom wil je verder komen in je geloofsleven, hoe zou je dat willen doen? Waarom zou het niet kunnen werken? Soms zie je door de bomen gewoon even het bos niet meer. Het belangrijkste is dat je niet moet opgeven!
Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val, maar telkens staat hij op.
Spreuken 24:16

Wat zijn jouw tips?

Lees meer

Volg ons