25 augustus 2016

GASTCOLUMN: Hoe mijn openingszin jammerlijk faalde

Op mijn werk heb ik een verschrikkelijk knappe collega. Een meisje. Niet aantrekkelijk zoals een filmster of een model dat is, maar mooi op een échte, lieve manier. Halflang blond haar, en diepblauwe ogen. Ze lacht prachtig. Toen ik lager dan haar gezicht keek zag ik dat het daar ook wel goed zat. Er hing namelijk een kruisje om haar nek.

Als je dat lange, golvende blonde haar ziet, die slanke lijn, gecombineerd met een geweldig gevoel voor humor, moet je wel voor diegene vallen. Ik hoopte tenminste dat ik dit effect op haar had. Mijn versiertactiek had tot dan toe bestaan uit glimlachjes en de hoop dat zij dapperder was dan ik. Dat zou hier niet werken. Dit was mijn laatste werkdag. De allerlaatste kans om haar mee uit te vragen dus.
 
Er is alleen een probleem. Ik ken haar niet. Ik heb hoogstens vier keer een gesprek met haar gehad, waarvan er zeker één denkbeeldig is geweest. Afgezien van het feit dat ze christen is, weet ik helemaal niets van haar, heb ik geen relevante aanknopingspunten en geen gevatte opmerking bij de hand. Dit soort dingen bedenk je alleen op het moment dat je net ‘hoi’ hebt gezegd tegen diegene.

Achteraf kwam ik tot de conclusie dat het allemaal veel erger had gekund. Dat neemt niet weg dat openingszinnen rampzalig zijn, en christelijke openingszinnen al helemaal. In die paar milliseconden bedenktijd die ik had schrapte ik mentaal de opmerkingen als “Pardon, ik zat naar je kruis te kijken.” Dit was het dan. Erop of eronder. Dus schraap ik mijn keel, en bundel al mijn moed en charme in die ene vraag.

“Mag ik je Numeri?”

Het mocht niet.

Thom Hofstede (20) is student journalistiek. Vroeger wilde hij ridder worden. Nu nog steeds. Hij tovert met plezier een lach op je gezicht, maar zet je ook graag aan het denken. Iedere twee weken schrijft hij een column voor BEAM.

Lees meer

Volg ons