16 augustus 2016

“Dekselse jongen, fort mijn huis uit”

Speciaal voor op het strand, in je hangmat of op kantoor: het perfecte zomerliefdesverhaal. Of nou ja, die 'perfectie' hangt van jou af. Jij mag namelijk iedere week bepalen hoe het verhaal verdergaat. Lees hoofdstuk 5 en bepaal zelf het vervolg!

Heb je de vorige hoofdstukken gemist? Lees ze hier terug: 

Hoofdstuk 1: *Fiets-view*  
Hoofdstuk 2: "Irene, zo heet mijn vriendin ook"
Hoofdstuk 3: Oppassen op oma
Hoofdstuk 4: Grommende oma's en pijnlijke billen

Over de uilbrillenglazen kijkt de oma me doordringend aan. Als deze wangknijpende bejaarde zuurpruim denkt dat ze mij zomaar in een hoekje kan drijven – dan heeft ze het helemaal mis. Ik antwoord verbeten: “Weet u wat mijn grootste droombaan is? Huisvader. Ik trouw met Irene en maak 18 kinderen bij haar.” Zo, die zit. 

“Jij, jij, jij … heb je dan geen enkel fatsoen? Een man hoort voor de vrouw te zorgen. De kost verdienen. En achttien kinderen, dan wordt je dood.” Ze buigt zich naar mij toe, haar doordringende oma-parfum van Gloria Vanderbilt dringt zich zo diep in mijn neusgaten dat mijn ogen ervan tranen. “Oma, rustig nou maar, hij bedoelt het allemaal niet zo,” zegt Irene terwijl ze haar vrije hand op oma’s schouder legt. Haar verontschuldigend glimlachje verraadt haar ongemak.

Het theeblad wiebelt als oma de hand van zich afslaat. “Nee, Ireentjelief. Die snotaap is niets voor jou. Onder de achttien geen vriendje, dat was de afspraak. En anders onterf ik je. Je trouwt met een arts. Dat was ook je opa’s grootste wens.”

Ze komt overeind vanuit de bruinleren sta-op fauteuil, pakt ze de elektrische vliegenmepper uit de hoek en strompelt zo snel ze kan naar me toe. “Jij dekselse jongen – ksst mijn huis uit! En wel meteen.” Al zwaaiend met de met de vliegenmepper aan, drijft ze me richting de gang. Dode bromvliegen en muggen dwarrelen naast en op me neer. Mijn haar vliegt nog net niet in de fik als ze hard op mijn hoofd slaat. Btjzzss…

Ik snel naar de voordeur. “Wegwezen,” krijst ze. Als oma de deur achter me dichtgooit, doet ze de brievenbusklep open. “Blijf met je handen van mijn kleindochter af”. Stoked van de adrenaline, snel ik het voordeurtrapje af, de voortuin door naar het tuinhekje. Hijgend blijf ik op de stoep stil staan.

Op dat moment fietst zoeft mijn ex langs op haar longboard… “He Kees!”

 

Wat gebeurt er dan?

A.    Irene doet de voordeur open, roept dat haar oma het niet zo kwaad bedoelt en vraagt om een      
       tweede kans.

B.    Ik ben zo kwaad dat ik er vandoor rijd op oma’s elektrische fiets.

C.   Irene ziet dat ik het longboardmeisje ken en blijft verstijfd staan en vraagt jaloers, “Wie is dat?”

D.   Irene rent me achterna, grijpt me vast en terwijl ze sorry zegt, kust ze me midden op straat.

Drop je antwoord hieronder of op FB! 

 

Lees meer

Volg ons