18 juli 2016

SPOEDCURSUS: Evangeliseren op de camping (3)

Welkom bij het derde en laatste deel van de spoedcursus 'Evangeliseren op de camping'. Leuk dat je meedoet!

(DEEL 1 VAN DEZE SPOEDCURSUS GEMIST? DIE VIND JE HIER!)

(DEEL 2 VAN DEZE SPOEDCURSUS GEMIST? CHECK 'M HIER!)

Iedere zomer trekken miljoenen Nederlanders eropuit om in tent, caravan of vouwwagen hun vakantie door te brengen op de camping. Veel van die vakantiegangers hebben nog nooit van Jezus gehoord (behalve als je op De Betteld bent) en hebben alle tijd van de wereld (men is tenslotte op vakantie). Dat maakt de camping dé ideale plek voor evangelisatie. Om jou voor te bereiden op je taak, vind je hier tips om het Goede Nieuws – in woorden en daden – te verkondigen op de camping.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nadat je hebt gedoucht, is de spiegel in het douchehokje doorgaans volledig beslagen. Schrijf in de beslagen spiegel een bijbeltekst naar keuze, wacht tot de damp van de spiegel is verdwenen en verlaat het hokje (kleed je wel eerst even aan). Degene die na jou komt, zal na afloop van zijn of haar douchebeurt verblijd worden met jouw gekozen bijbeltekst! 

Ik wou dat de afwas af was

Iedere avond ergens tussen zes en acht komt de campingbezoeker richting het sanitairgebouw voor de noodzakelijke afwas. Wacht tot het lekker druk is, zet je vieze vaat klaar en zeg bij ieder bord, glas of mes hardop: ik ben schoongewassen door Jezus! Dit zal niet direct bij iedereen herkenning oproepen, maar biedt vast en zeker ingang voor menig interessant gesprek. 

Afscheid nemen bestaat (niet)

Je laatste dag op de camping en inmiddels is iedereen er wel achter dat je christen bent (als je bovenstaande tips hebt uitgevoerd). En dus is het tijd voor je laatste actie: maak een afscheidsrondje over de camping en bedank iedereen voor de fantastische vakantie! Als je vervolgens het campingterrein af rijdt, zal iedereen denken: wat een bijzonder mens was dat, komt vast door zijn/haar geloof in God. Missie geslaagd!

Ja hoor, dames en heren, dit was hem dan! De spoedcursus 'Evangeliseren op de camping'. Vergeet niet een kruisje achter je naam te zetten, in verband met de aanwezigheidsplicht. Blijven oefenen en we zien je volgend jaar bij de opfriscursus. Gezegende zomer!

Beeld Josse Blase

Lees meer

Volg ons