4 juli 2016

Nog geen vakantie? 5 tips om de laatste weken door te komen!

FRUSTRATIE! Al jouw vrienden hebben al vakantie, maken overuren op het terras, zijn fulltime Netflix-kijker of liggen aan het strand (oké als de zon schijnt) en jij … jij zit nog zwoegend met je neus in de boeken.

1.    Tel af
Reken uit hoeveel dagen, uren of minuten je nog moet. En dan komt het leukste gedeelte: aftellen. Je zult zien dat het strand (en verbranden van je schoolboeken) steeds dichterbij komen. Hoezee!

2.    Beloon jezelf
De zon schijnt en jij bent nog bezig met school. Wat een doorzettingsvermogen. En dat moet natuurlijk beloond worden. Na een dag (of uur) hard werken is het dus hoog tijd voor een tongstrelend Italiaans ijsje. En doe eens gek: neem vijf bolletjes.

3.    Gooi je telefoon weg
In het opblaasbadje van je jongere broertje of zusje bijvoorbeeld. Want waarschijnlijk zitten je vrienden al te chillen bij het meer en moet jij nog een voldoende scoren bij je ‘meest’ favoriete vak: Duits. Niets vervelender dan tijdens het leren snapchats van water, zon, bikini’s en zwembroeken te ontvangen. Dus: weg met je afleidende mobieltje en bikkelen maar. Ben je ook nog eens eerder klaar. Win-win!

4.    Relativeer
Vakantie? Dat komt wel als je 65+ bent. Je jongste jaren moet je gebruiken om keihard te werken en meer te leren over het leven. Of over Cleopatra, die voor de zoveelste keer een bad van ezelinnenmelk neemt. In haar Egyptische paleis. Interessant, toch? Dacht het ook! In ieder geval tienmaal beter dan zelf naar het zonnige Egypte gaan…

5.    Maak plannen
Het is leuker om tijdens het leren te weten dat er nog leuke dingen te wachten staan dan andersom. Plan daarom nu alvast de meeste romantische picknick met de persoon waar je al tijden propjes naar gooit in de klas. Koop een ticket voor het attractiepark van je dromen. Of bereken hoeveel seizoenen van je favoriete serie je nog gaat kijken. Alles is mogelijk. Nog even doorzetten en de vrijheid juicht je toe!

Lees meer

Volg ons