15 juli 2016

'Ik weet niet eens meer hoe hij heet'

Met het strand tussen je tenen en de zon op je bol, dolverliefd. Vrolijk, vluchtig, spannend… en hopeloos in tranen als je weer naar huis vertrekt. Iedereen kent het fenomeen ‘zomerliefde’ wel. Wij op de redactie ook, dus daarom duiken we onze fotoalbums in op zoek naar onze oude vakantieliefdes! BEAM redacteur Jacqueline bijt het spits af.

“Ik denk dat dit mijn eerste vakantie vriendje ever is. Zoals je op de foto ziet, blaak ik van zelfvertrouwen en kan ik niet wachten mijn man in het blauw aan mijn ouders voor te stellen.

Als ik mijn moeders geheugen kan geloven, speelden we de hele vakantie samen. We maakten zandkasten, raceten op onze fietsjes door het park en bakten samen koekjes. Mijn beste vriend. Totdat mijn ouders besloten dat het tijd was om te gaan. Ik moest afscheid nemen van het leven dat ik in twee weken tijd had opgebouwd. Ja, best een pittige klus voor een drie jarige.

Dus ging ik naar mijn vriendje. Mijn eerste vakantieliefde. En terwijl ik tranen met tuiten huilde en hij mij wat onhandig probeerde te troosten, vertelde ik dat ik hem moest verlaten. Afscheid nemen bestaat niet, zei hij. Maar misschien zie ik je nooit meer, was mijn reactie. En hoe dik de knuffel ook was die ik van hem kreeg, het veranderde niets aan de waarheid van mijn woorden. Ik zag hem nooit meer. 

Of tenminste, niet in het echt. Want elke keer dat ik het fotoalbum van mijn kindertijd doorblader, kom ik ‘m tegen. Door mijn moeder liefdevol in het album geplakt, een dikke vette knipoog ernaast. Mijn eerste vakantievriendje. En ik weet niet eens zijn naam.” 

Lees meer

Volg ons