19 juli 2016

Hoofdstuk 1: *Fiets-view*

Speciaal voor op het strand, in je hangmat of op kantoor: het perfecte zomerliefdesverhaal. Of nou ja, die 'perfectie' hangt van jou af. Jij mag namelijk iedere week bepalen hoe het verhaal verdergaat. Lees daarom snel hoofdstuk 1 en kies jouw favoriete vervolg:

Er was eens de laatste schooldag van het schooljaar. Om 11:00 leveren we onze boeken in en zit het jaar erop. Omdat iedereen nu vakantie heeft, houd ik tienmaal hetzelfde gesprek. “Wat ga jij doen deze zomer? Ah, Frankrijk, leuk!”, “Wat ga jij doen deze vakantie? Ah, naar de camping in Dokkum, leuk!” Enzovoort, enzovoort. Uiteindelijk zetten mijn benen zich om 14:00 richting fietsenhok. Daar zie ik – in een flits voor het wegfietsen – Fleur met een lekke band staan. Zonder nadenken besluit ik haar te helpen. Ik kan helemaal geen band plakken, maar het is een soort inval van bovenaf. En wat voor eentje.

Ik rem en zet mijn fiets aan de kant. Dankbaar voor de hulp haalt Fleur binnen spullen om de band te plakken en laat mij achter bij haar fiets. Met een lekke band in mijn ene en een damesfiets in mijn andere hand sta ik te dagdromen bij het fietsenhok. Terwijl ik met mezelf zit te dimdammen of die ene wolk nou naar links of rechts drijft, komt er een blond meisje met haar vriendin langslopen. “Is dat jouw fiets?” vragend staren twee ogen mij aan. Tenminste, dat denk ik. Ze gaan verscholen achter een gigantische pilotenzonnebril, dat haar gezicht nog beter afdekt dan een bivakmuts. Houd ik niet van.

“Nee, maar je mag wel komen helpen”, antwoord ik brutaal. Tot mijn verbazing parkeert ze haar fiets en stroopt de zonbebrilde jonkvrouw haar mouwen op. “Wat moet er gebeuren?” Fleur komt net aanlopen en we beginnen met de zoektocht naar het gaatje. Na wat geklungel – en het oneindig ophopen van mijn nieuwsgierigheid naar de wereld achter de geblindeerde glazen – verwijder ik de zonnebril bij de onverwachte assistente. Ik staar in twee fluweelblauwe twinkeloogjes. Hoe lang en ongemakkelijk dat gebeurt, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat mijn hart zich op dat moment onvoorwaardelijk vastketent aan de tot dan toe onbekende vlinderfabrikant.

Wat gebeurt er dan?
A.     Ik zeg, totaal van de wereld: “Hoe heet ik?”
B.     Ik verwond me aan de fietsband en ga keihard huilen
C.     Ik vraag haar direct verkering
D.     Ik bel mijn moeder

Laat je antwoord achter onder de Facebookpost of hier in de comments. En lees volgende week het (door jou) gekozen vervolg. Spannendddddd!


ALLE HOOFDSTUKKEN OP EEN RIJTJE:

1. *Fiets-view*

2. "Irene? Zo heet mijn vriendin ook."

Lees meer

Volg ons