23 juli 2016

BEAMpje (002): De les van een wijze naaktslak

Een BEAMpje is een kort en bijzonder of grappig verhaal. Roos is de tweede die haar anekdote deelt!

Gisterenavond stapte ik met m'n blote voet in een naaktslak: ieeehh! Ik schold tegen de andere naaktslakken in de tuin dat ze vies waren en er lelijk uitzagen. En het was alsof er eentje op m'n teen tikte en zei: "Ho eens even. Je kunt wat van ons leren hoor! Je noemt ons lelijk en vies maar we kunnen niet wegrennen of ons lichaam bedekken. We zijn precies zoals we eruit zien. Naakt en glibberig. Of in jouw woorden: lelijk en vies. Lekker compliment." Slik. "Sorry vriendjes." Naaktslakken zijn het boegbeeld voor kwetsbaarheid. Naakt en niet in de mogelijkheid om zich te verschuilen. Wat een voorbeeld. Ik zeg: maskers af en gaan voor de naaktslak-attitude! En dan bedoel ik natuurlijk niet naakt door andermans tuin glibberen ;-).

Heb jij ook een inspirerend, bijzonder of grappig BEAMpje? Schrijf het op (max. 150 woorden) en stuur naar beamredactie@eo.nl! Wie weet zie je volgende week jouw BEAMpje terug op BEAM!

TEKST ROOS
BEELD FLICKR/SLUG/MICHAEL SCOTT/BIJGESNEDEN NAAR 16:9

Lees meer

Volg ons