14 juni 2016

REYER neemt live worship album op in de open lucht

Grote kans dat je Reyer kent van de BEAM worship band en de EOJD, Opwekking, Soul Survivor of een ander festival. Maar zaterdag 25 juni is voor Reyer een grote dag: dan organiseert hij zijn éigen evenement. Hij gaat namelijk zijn nieuwe CD 'Resound' live opnemen in het openluchttheater in Ede! '' Er is nog nooit eerder een live openlucht worship opname in Nederland geweest!’’

''Ik vind het te gek dat het buiten is. Ik heb altijd iets met natuur in verhouding tot God gehad. Als ik onder een sterrenhemel fiets of door het bos loop, word ik geraakt door Gods grootheid. Dus door tijdens het concert middenin in de schepping te staan, is het heel makkelijk om God te gaan aanbidden. In Nederland is het natuurlijk altijd de vraag in hoeverre je positief kunt zijn over het weer, maar volgens de weersvoorspelling wordt het een stralende dag. En één van de mooiste dingen van God aanbidden met muziek is om dat samen te doen.''

Big night
''Andere mensen worden daar ook enthousiast van, er zijn al 975 kaarten geboekt. De 1000 gaan we wel aantikken. Ik ontdek nu pas hoe groot het evenement is geworden en schrok daar best van, haha, maar dat is alleen maar leuk. Oorspronkelijk wilden we het in de kerk doen, nu zitten we in grootste openlucht theater van Nederland. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en er een soort festivaldag van gemaakt.''

''Er is namelijk nog een tweede podium, waar nog meer artiesten gaan spelen - zoals Sarah Ben Hamida, Jeremy Keurentjes en Tafariz (voorheen M.C. Prophet, red.). Er is een koffiecorner, er zijn kraampjes en je kunt komen eten. Vanaf vier uur ’s middags is het terrein open. De aftrap van het concert is om half acht. Dan gaan we knallen en worshippen tot een uurtje of elf.''

Meezingers
''Het wordt een Engelstalige CD, maar ik dacht: als bezoeker zou ik ook mee willen kunnen zingen. Daarom gaan we ook bekende en Nederlandse worshipnummers spelen. Het nieuwe album is wat gewaagder dan m’n eerste. Het is een gevarieerde CD, ik ga remixen laten horen, maar ook rustige worship zingen.''

''We hebben ook wat Nederlandse nummers naar het Engels vertaald, zoals 'Ik zie het kruis'. En we zingen bijvoorbeeld 'Slaaf tot Koning', dat ik samen met Kees Kraayenoord en Amanda Lock heb geschreven. Kees komt zelfs nog een nummer zingen. Genoeg redenen om te komen, toch? O, en de tickets zijn gratis!''

Bestel je ticket voor de live CD opname via www.events4christ.nl.

Reyer // Resound // Trailer

Lees meer

Volg ons