27 juni 2016

Kerk moet excuses aanbieden homoseksuelen

Paus Franciscus vindt dat de Katholieke kerk zijn excuses moet aanbieden aan homoseksuelen en andere groepen die in het verleden zijn achtergesteld. Volgens de paus moeten homoseksuelen niet gediscrimineerd worden, maar juist gerespecteerd.

De Duitse kardinaal Reinhard Marx zei na de aanval op een gay bar in Orlando dat de kerk zijn excuses moet aanbieden voor de manier waarop zij homoseksuelen behandelen. Dit was de reactie van de paus op deze opmerking:

“De homoseksuele gemeenschap kan misschien een beetje aanstootgevend zijn voor sommigen, maar wie zijn wij om iemand te veroordelen die deze voorkeur heeft, van goede wil is en op zoek naar God. We moeten ze bijstaan”.

De paus zei daarnaast dat de kerk niet alleen zijn excuses moet maken tegenover de homoseksuelen, maar ook aan de armen, vrouwen die zijn uitgebuit en kinderen die gedwongen kinderarbeid moeten verrichten.

Wat vinden jullie hiervan?

Lees meer

Volg ons