11 juni 2016

'God bracht én houdt ons samen!'

Gerlise (20) en Sjoerd (22) zijn al ruim drie jaar een stel. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een uitwisselingsweekend van hun jeugdverenigingen, maar de vonk sloeg volgens Sjoerd pas over tijdens hun gesprekken op Facebook. Gerlise: "De eerste keer dat Sjoerd een hartje stuurde in een bericht, schrok ik wel een beetje."

Wie zijn jullie?
Sjoerd: "Ik ben 22 jaar en derdejaars student Autotechniek aan de HAN in Arnhem."
Gerlise: "Ik ben 20 jaar en hoop in juli mijn diploma voor de PABO te halen."

Sjoerd: "Gerlise is een prachtige meid, waarvan ik al ruim drie jaar de vriend mag zijn. Ze is lief, sociaal en integer en heeft een hart van goud voor haar kinderen in de klas en de mensen om haar heen. Ze is gewoon de beste!"
Gerlise: "Sjoerd is een hele leuke, gezellige, maar vooral lieve jongen. Hij is zorgzaam, heeft leuke humor, is ontzettend handig en daarnaast een topfotograaf!"

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Sjoerd:
"Na een uitwisselingsweekend tussen onze jeugdverenigingen, voegden we elkaar toe op Facebook. Ik begon een gesprek, en van het een kwam het ander!"
Gerlise: "Via Facebook hebben we elkaar echt leren kennen. Na ongeveer drie maanden alleen online contact, hebben we elkaar weer in het echt gezien."

Sloeg de vonk over tijdens die date? 
Sjoerd: "Inderdaad tijdens onze eerste date. Of mag je al van een vonk spreken als je meer dan drie x’jes gaat sturen via Facebook?"
Gerlise: "De eerste keer dat Sjoerd een hartje stuurde in een bericht, schrok ik wel een beetje. Ik had geen idee wat ik er mee aan moest. Langzamerhand durfde ik de verliefde gevoelens toe te laten en begon ik ook wat voor hem te voelen."

Wat vinden jullie leuk aan elkaar?
Sjoerd: "Zoveel dingen! Maar het allerleukste is toch wel haar nuchterheid. Ze is zo heerlijk zichzelf! Ze kan daarin echt een voorbeeld zijn voor mij."
Gerlise: "Het is het totaalplaatje wat het zo leuk maakt. Ik vind het fijn dat hij goed aanvoelt hoe ik me voel en me bemoedigt als ik het even niet meer zie zitten. We zijn allebei niet snel boos en kunnen ook niet boos zijn op elkaar. Dus ruzie hebben we bijna nooit!"

En wat minder leuk?
Sjoerd: "Het feit dat ze soms zó enthousiast kan vertellen, dat het veel te lang duurt. Tja, dan gaat mijn mannenbrein in de nothing box."
Gerlise: "Moeilijke vraag! Soms spreken we 's avonds af om via de telefoon even bij te kletsen, maar dan is hij zo druk bezig met andere dingen, dat 'ie weinig tijd heeft voor mij. Het gesprek begint dan minimaal een halfuur later en tijdens het praten zit hij met z'n hoofd bij hele andere dingen."

Welke rol speelt het geloof in jullie relatie?
Sjoerd: "Een centrale rol. Bijna elke dag herinneren we elkaar aan het Bijbellezen. Ook delen we gebedspunten. In de weekenden dat we elkaar zien, lezen en bidden we samen."
Gerlise: "Al tijdens onze eerste gesprekken spraken we over het geloof. We zijn ervan overtuigd dat God ons heeft samengebracht én bij elkaar houdt, ook als het wat moeilijker is."

Hoe ziet jullie ideale toekomst eruit?
Sjoerd: "Huisje, boompje, beestje, schuurtje! Eerst maar eens afstuderen en een aantal burgerlijke ceremoniën voltooien…"
Gerlise: "Ik kijk ernaar uit om met Sjoerd te trouwen en samen een eigen plekje te hebben, maar ik wacht netjes af tot hij op z’n knieën gaat."

Lees meer

Volg ons