4 juni 2016

EOJD verrassing: ‘Volgens mij zit jij ook in het complot!’

‘Kom naar Ingang M.’ Dat stuurde zijn broer naar Timo (28). Nietsvermoedend staat hij te wachten. Toevallig wordt hij aangesproken door iemand van de BEAM Redactie! Heel toevallig.. Té toevallig.

Hoi, waar sta jij op te wachten?
“Ik heb zo meteen mijn vrijgezellenfeestje. Ze komen me zo ophalen, ik moest hier blijven staan. Ik heb een paar jongeren uit mijn jeugdgroep afgezet. Ik zou zelf ook meegaan, maar ik heb dus mijn feestje.”  

Ah vrijgezellenfeestje! Wie is jouw grote liefde?
“Ik ga volgende week trouwen met Eline! Voor mijn gevoel zitten jullie ook in het complot!”  

Oh, ik weet van niks! Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Via een christelijke datingssite. We zijn nu meer dan een jaar samen. De eerste keer dat we met elkaar chatten, was het een sessie van 12 uur! De week daarna spraken we af, bij haar thuis, en hebben we gewandeld. Er was gelijk een klik!”

Trouwen na bijna een jaar, dat is best snel! Hoe heb je haar gevraagd?
“Ja, het voelde gewoon goed! Nadat ik haar vader om haar hand heb gevraagd, ging ik midden in het bos op mijn knieën. Tijdens onze eerste date wandelden we daar. Volgens mij ben ik als enige man in mijn familie écht op de knieën gegaan, haha.” 

Wat vind je zo leuk aan haar?
“We hebben allebei een beetje ‘boevengedrag’. Voor onze bruiloft heeft ze ook lang volgehouden dat ze een zwarte jurk had gekocht, dat soort ‘sneaky’ dingen. Door dezelfde humor klikt het gewoon heel goed. We vullen elkaar aan: soms is zij wat gespannen en ik heel rustig en soms is het andersom.”

Straks gaan jullie dus trouwen, gaat dat nog dingen veranderen, denk je?
“Ja, we gaan samenwonen en ik krijg een andere baan, maar verder niet. We zien het wel! Mijn vriendin is wat beter in schoonmaken dan ik, ik zie het gewoon niet liggen. Dat zal nog wel iets worden, haha.”

Zo meteen dus je vrijgezellenfeestje? Heb je al énig idee wat je gaat doen?
“Nee, ik laat het maar over me heenkomen. Als ik maar niet in een dik pak moet, met dit warme weer!”

Ondertussen komen twee vrienden vanachter de kraampjes tevoorschijn en zijn broer komt van links aanlopen. Mét een doktersjas. Timo werkt namelijk als röntgenlaborant. (Zo’n iemand die röntgenfoto’s maakt, JK.)     

Timo: “Hahah, dat is nog wel een mooi jasje!”
Broer Germen: “Ja, hij is op de groei gekocht!”
Timo: “Deze haarband niet! Of zweetband, met dit weer!”

Tekst: Janita Kers
Beeld: Yentl Slik

Lees meer

Volg ons