17 juni 2016

Corjan Matsinger van festival Oorsprong: "We willen mensen prikkelen''

Een christelijk festival is het niet, maar er is wél ruimte voor verwondering, gesprekken over geloof en toffe muziek. Samen met christelijke en niet-christelijke jongeren organiseert Corjan Matsinger komende zaterdag Oorsprong, een nieuw festival in Utrecht dat een bruisende avond belooft te worden.

Corjan Matsinger: "We wilden een plek creëeren waar mensen in gesprek kunnen over geloof, zingeving en dat soort thema's, maar ook over popmuziek, de jongerencultuur en dat soort dingen. Hopelijk trek je als bezoeker je wenkbrauwen af en toe op. Je moet zeker gaan als je open staat voor nieuwe dingen."

"Het is een pioniersproject: we organiseren deze avond met de 'Poptempel', een groep christelijke en niet-christelijke jongeren die iets hebben met popmuziek, festivals, gesprek en geloof. De naam Oorsprong is afgeleid uit Genesis. Eerst was er niets, toen was er iets. Dat roept vragen op, en verwondering. Het is een lichtvoetig festival, waar je op een luchtige manier je kunt verwonderen en in gesprek kunt gaan. Het heeft ook een kunstzinnig randje: we willen mensen prikkelen tijdens Oorsprong. Je gaat leuke dingen zien die avond!"

Ballenbak!
"Samen met de groep twintigers dit festival organiseren is lekker dynamisch. Één jongen bedacht dat hij een ballenbak wilde, dus die is er gekomen. Bij binnenkomst loop je langs een kunstwerk, je mag je creatief uitleven in het gastenboek, er is een workshopruimte waar je zelf tassen kunt bedrukken, er is een muur die van kleur en vorm verandert als je er tegenaan leunt, er is een 'playground' (daar ga ik nog niet teveel over verklappen!) en een short movie bios. En dat zijn alleen nog maar de kleine zalen!"

"Het hoofdprogramma is echt gaaf. Er zijn alternatieve christelijke bandjes, indie-rock artiesten, singer-songwriters, spoken word, danstheater en een DJ. Want naast al die kunstzinnige, verwonderende kant van het festival is Oorsprong ook gewoon een lekkere avondbesteding, vol inspiratie, muziek en geloof. En om half twaalf gaan de voetjes lekker van de vloer,  het is immers weekend. Ik weet zeker dat als je 's avonds weer naar huis gaat, ziet dat het goed was!"

Tekst: Lola Brouwer

Lees meer

Volg ons