5 juni 2016

BEAM AWARDS: 'En de winnaars zijn...'

De spanning kolkte gisteravond door Gelredome. Wie zouden er vandoor gaan met de BEAM Awards? Om kwart over zeven kwam hét antwoord op deze vraag! Martijn en Edo gingen met een prijs naar huis. Hoe hebben zij hun overwinning beleefd?

Martijn (18), winnaar van de BEAM’er van het jaar. Hij woont in Katwijk en werd opgegeven door zijn goede vriend Alex.
"Hoe ik me nu voel? Lastig te zeggen, want ik vind het eigenlijk heel tegenstrijdig allemaal. Ik hoop niet dat mensen mij nu zien als een soort perfecte christen, dat ben ik namelijk echt niet. Natuurlijk ben ik vereerd dat ik heb gewonnen en dat mensen mij inspirerend vinden, maar ik houd niet zo van aandacht. Het gaat namelijk niet om mij."

"De liefde die ik uitstraal, kan ik niet uitstralen zonder God. De hulp die ik geef aan mijn naasten, kan ik niet geven zonder God. Hij houdt van me en ik ervaar zijn liefde elke dag, ik moet dat wel doorgeven aan de mensen om mij heen. Ik vind het bijzonder dat Alex, die mij nomineerde, dat zag. Blijkbaar gebruikt God mij!"

Edo ter Haar (43), winnaar van de BEAM Award voor de allerleukste jeugdleider. Hij is jeugdleider in de Nederlands Hervormde Kerk in Voorthuizen.
"Het eerste moment op het podium voelde ik de spanning, al die mensen.. Als je even rondkijkt, zakt dat wel weg. Toen de envelop openging, was ik heel relaxed. Ik vind het ontzettend leuk dat ik heb gewonnen. Op de terugweg van het podium af, liep ik langs mijn tieners en die gingen uit hun dak! Het was super gaaf om deze dag op zo’n manier mee te maken."

"Ik trek al een paar jaar met mijn tieners op en je leert ze steeds beter kennen. Ze hebben heel wat inspanningen geleverd om al die stemmen te werven: ze hebben geflyerd, het stond op de beamer en zelfs in het kerkblad! Het was al een hechte groep, maar nu nog meer. Voor mij is het leukste aan jeugdleider zijn om met de jongeren op te trekken en het voelt als een blijk van waardering dat ik gewonnen heb."

"Bij winst zouden we na de EO-Jongerendag bij mij thuis wat snackies gaan bakken en wat drinken, dus het wordt nog een gezellige avond. En de BEAM Award? Die krijgt een mooi plekje."

Bekijk hier de video van de uitreiking van de BEAM Awards!

UITSLAG VAN DE BEAM AWARDS! / EOJD 2016

Tekst: Eline Dondorp en Janita Kers
Beeld: Victor van der Griendt (McKlin Fotografie)

Lees meer

Volg ons