Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
27 juni 2016

Anticonceptie: lastig of logisch?

Anticonceptie en christenen: het blijkt een lastige combinatie. De Nederlandse Patiënten Vereniging, een christelijke patiëntenorganisatie, deed onderzoek naar wat christenen er nu precies van vinden en hoe ze er mee om gaan.

73 procent van de mensen die meededen aan het onderzoek, maakt gebruik van anticonceptie of heeft dat in het verleden gedaan. Het condoom (68 procent) en de pil (65 procent) zijn de twee favorieten. De gemiddelde leeftijd waarop de onderzochte groep met anticonceptie starten is 23 jaar.

39 procent van de ondervraagden vindt de keuze tussen wel of geen anticonceptie een lastige. Gelukkig is anticonceptie wel steeds meer bespreekbaar, maar is voorlichting niet vanzelfsprekend. De jongere doelgroep bespreken anticonceptie vaker met hun ouders dan de oudere ondervraagden.

Wat vind jij? Is anticonceptie oké?

 

Bron: NPV
Foto: act.mtv.com 

Lees meer

Volg ons