11 juni 2016

Alicia Keys start een #NOMAKEUP revolutie

Alicia Keys pleit voor een #nomakeup revolutie: ''Ik maakte me altijd zorgen over wat mensen van me vonden, of ze op de foto zouden willen, of ze die foto's online zouden zetten. Maar vanaf nu wil ik mezelf zijn. En ik heb me nog nooit zo sterk, empowered, vrij en beeldschoon gevoeld.'' Dit schrijft ze in een blog:

''We komen allemaal op een punt in ons leven (vooral meiden) waarop we proberen om perfect te worden. Misschien op de middelbare school, waar alle ‘knappe’ meiden lippenstift en eyeliner dragen? Sommige zijn er zelfs zo goed in dat ze lijken op de modellen uit ieder tijdschrift dat je door je handen krijgt – die je ongemakkelijk met jezelf doen voelen. En het stopt niet op de middelbare school. Toen ik in de muziekindustrie kwam, begon ik meer dan ooit op een kameleon te lijken. Ik was nooit helemaal wie ik écht was, maar veranderde mezelf constant zodat ‘zij’ me zouden accepteren.

Voordat ik aan mijn nieuwe album begon, maakte ik een lijst van alle dingen waar ik zat van was. Één daarvan was hoezeer vrouwen gebrainwashed worden en het idee krijgen dat we dun, of sexy, of gewild, of perfect moeten zijn. Dat een normale kledingmaat hebben niet normaal is, dat plus size al helemaal not done is. Of het constante signaal dat sexy zijn, naakt zijn betekent. Het is allemaal zo frustrerend en freaking onmogelijk. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was. En dat was niet gezond.

Iedere keer als ik naar buiten ging, maakte ik me zorgen als ik geen make-up op had. Wat als iemand een foto wilde? Wat als ze het zouden POSTEN? Met zulke onzekere gedachten liep ik rond. En ze waren allemaal gebaseerd op wat mensen van me vonden.

Op een dag was ik onderweg naar een fotoshoot. Ik had net gesport, ik had een baseball pet op – en de fotograaf zei: ‘’Ik moet je zo op de foto zetten, zoals je er nu uitziet! De muziek is raw en echt, dat moeten deze foto’s ook zijn!’’ Ik was in shock. Ik voelde me nerveus en oncomfortabel. Nu? Dit was iets té echt! Toch deden we het. En ik heb me nog nooit zo sterk, zo empowered, vrij en beeldschoon gevoeld.

Dat is hoe dit hele #nomakeup ding begon. Ik hoop dat het het begin van een revolutie is. Want ik wil me niet meer verbergen. Niet mijn gezicht, niet mijn geest, niet mijn ziel, mijn gedachten, dromen of mijn struggles. Niks. 

Bron: Lenny Letter

Lees meer

Volg ons