23 mei 2016

Vluchtelingen en Europeanen kijken elkaar 4 minuten in de ogen

Wat er gebeurt als je elkaar 4 minuten in de ogen kijkt? Je komt dichter bij elkaar. Een stel vluchtelingen –uit voornamelijk Syrië – en een stel Europeanen gingen tegenover elkaar zitten. Hoe dat gaat? Kijken, heel erg tof!

Allemaal mensen
Het filmpje is gemaakt door de Poolse tak van de mensenrechtenorganisatie Amnesty. Bij het filmpje schrijven ze: “Als je het hebt over het vluchtelingenprobleem, is het normaal om er op een soort onmenselijke manier over te praten: mensen zijn nummers en statistieken. Alleen, die vluchtelingen zijn ook mensen, met familie, dromen en hun eigen verhalen. Zodra je tegenover zo iemand gaat zitten en iemand in de ogen kijkt, zijn ze geen anonieme vluchtelingen meer, maar een mens, zoals jij.” 

Het filmpje is speciaal in Berlijn opgenomen: de stad van (het overwinnen van) verschillen en het hart van modern Europa. Super symbolisch!  

Lees meer

Volg ons