25 mei 2016

'Stort Uw liefde uit over deze wereld die in brand staat'

Meer dan zeven jaar geleden vluchtte Margarita met haar moeder naar Nederland omdat ze als christenen niet veilig waren in Oezbekistan. Tijdens Nacht van Gebed van Open Doors bidt zij voor alle vervolgde christenen. Bid jij mee?

Trouwe God, Vader in de hemel,

Wij komen bij u om u te danken. Voor deze dag, voor onze gezondheid, familie en lieve mensen om ons heen. Dank u voor de vrijheid, om naar school te gaan zonder bang te hoeven zijn voor achtervolging en bevraging. Dank u voor de vrijheid om vrij zonder angst naar de kerk te mogen gaan elke zondag en met tien duizenden mensen Uw Naam in vrijheid te belijden, op een grasveld, op zo’n massaal evenement als Opwekking waarbij wij zelfs door beveiliging worden beschermd om dit te mogen doen. Het voelt zo vanzelfsprekend, maar onze broers en zussen verder in de wereld vechten ervoor om dit te kunnen doen..

Ik krijg kippenvel als ik getuigenissen hoor van mensen waarbij U Uw kinderen heeft geleid door oorlog, strenge grenscontroles en door alle duisternis en onrust heen om uiteindelijk veilig bij U hun toevlucht te vinden. Heer, zo bid ik U, stort Uw liefde en vrede uit over deze wereld die in brand staat. Steeds meer mensen slaan op de vlucht en het nieuws is vol ellende. Geef ons de vrijmoedigheid om uit te stappen en elkaar te dienen. Geef ons vrede in ons hart om door alle omstandigheden heen te blijven vertrouwen op U, want U bent degene die alles in Uw hand houdt. U hebt de dood overwonnen en door U zijn wij geen slaven meer van angst, maar kinderen van de almachtige God. We smeken u om vervolgde christenen te beschermen, overal ter wereld. En te danken voor hun geloof en vertrouwen in U. 

Wat verlangen we veel naar Uw komst, Vader. Zodat niemand meer zal worden vermoord voor zijn geloof, niemand meer zal zinken in zee, niemand meer zal worden onthoofd en niemand meer zal vluchten. Zodat we allen, jong en oud, relaxed zullen wonen in Uw heilige aanwezigheid. Zodat we U zullen lofzingen met de engelen. Heere God, kom spoedig.

In Jezus’ naam. Amen. 

Meer weten over Nacht van Gebed? Klik hier.

Lees meer

Volg ons