15 mei 2016

Olivia: 'Ik dacht dat ik werd geschorst'

Vorige week zag je dat een nietsvermoedende Olivia hoorde dat ze kans maakt op de titel 'BEAMer van het Jaar'. Ze werd genomineerd door Kim, die vond dat Olivia in het zonnetje moet worden gezet. Tijd om de vriendinnen iets beter te leren kennen!

"Ik ben Kim, 18 jaar en studeer psychologie in Utrecht. Ik heb graag mensen om me heen, ik dans en vind het leuk om muziek te maken. Maar het belangrijkste aan mijn identiteit is dat ik een kind van God ben en Jezus heb aangenomen in mijn hart."

"Mijn naam is Olivia en ik ben 19 jaar oud. Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding sociaal cultureel werk. Ook doe ik een parttime studie aan een bijbelschool. Mijn hobby's zijn pianospelen, schrijven en tekenen. Ik ben optimistisch en zie van elke situatie de lol in."

Hoe kennen jullie elkaar?
Kim: "Olivia en ik leerden elkaar kennen op de Vrij Zijn Conferentie (voorheen Herstelweek). Ik zag haar zitten en maakte een praatje met haar. Op de conferentie zijn  we vriendinnen geworden en nu zijn we dat nog steeds! Later in onze vriendschap is ze een tijdje mijn pleegzus geweest, waar ik God heel dankbaar voor ben. Ze is nu namelijk een goede vriendin én een zus."

Kim, waarom heb je Olivia genomineerd?
Kim: "Ik heb Olivia genomineerd omdat ik het onwijs tof vind hoeveel ze voor anderen doet. Olivia kiest ervoor om, ongeacht haar eigen omstandigheden, er voor anderen te zijn. Zo heeft ze dertien sponsorkindjes en wel 40 kinderen met wie ze brieven schrijft! Daarnaast doet ze in Nederland vrijwilligerswerk bij drie organisaties. Kortom: ze verdient het om zelf in het zonnetje te worden gezet."
Olivia: "Toen ik het nieuws hoorde, wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik was zo gespannen omdat ik geen idee had wat er gaande was. In eerste instantie dacht ik dat ik geschorst zou worden van de bijbelschool. Ik was dus heel erg opgelucht toen ik Kim zag."

Hoe omschrijven jullie de vriendschap met elkaar?
Kim:
 "Als we elkaar zien, klikt het gewoon. Ik kan mijn verhaal bij haar kwijt en dan bidt ze voor me. Andersom precies zo. Ik kan met haar lachen en om haar lachen. We hebben een hele bijzondere band."
Olivia: "We zijn heel erg hecht. Ondanks dat we elkaar niet vaak zien, weet ik dat ik altijd terecht kan bij Kim."

Waarin zijn jullie hetzelfde en waarin verschillen jullie van elkaar?
Kim: "Olivia is nonchalant en maakt impulsieve beslissingen. Zo besloot ze laatst om de muskathlon van Compassion te lopen (een wandeltocht van 63 kilometer, om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen armoede en onrecht, red.), zonder enige voorbereiding. Maar dat vind ik juist zo leuk aan haar! Ze volgt haar hart en ziet geen belemmeringen. Ik vind dat heel moeilijk, denk vaak 'Maar wat als…'" 
Olivia: "Kim en ik hebben allebei een hart voor mensen, daarin zijn we hetzelfde. Een verschil is dat ik impulsief ben en snel keuzes maak. Kim is wat verstandiger. Zij kijkt eerst naar de verschillende mogelijkheden en maakt op basis daarvan een keuze. Ik kan daar wel wat van leren."

Waar praten jullie met elkaar over? Waarover niet?
Kim:
 "We kunnen elkaar alles vertellen. Het geloof speelt een grote rol in onze gesprekken, net zoals onze toekomst. Waar we gaan wonen bijvoorbeeld, of wat voor bruiloft we willen."
Olivia: "Er is denk ik geen onderwerp dat we vermijden of niet over praten."

Wat doen jullie samen?
Kim:
 "We wonen niet bij elkaar in de buurt. Daarom kunnen we niet even bij elkaar langs om thee te drinken. Olivia logeert af en toe bij mij, of ze gaat mee op korte vakanties met ons gezin. Laatst zijn we met z’n allen naar Opwekking geweest."

Welke rol speelt het geloof in jullie vriendschap?
Kim:
 "Het geloof is de verbindende factor van onze vriendschap."
Olivia: "God speelt een belangrijke rol. Hij is de basis van onze vriendschap. We praten vaak over het geloof en bidden regelmatig voor elkaar. Het is fijn dat Kim op dezelfde manier tegen het geloof aankijkt als ik, hierdoor begrijpen we elkaar."

Bekijk HIER het filmpje waarin Olivia hoort dat ze is genomineerd voor de BEAM Awards! Stemmen kan HIER.

Lees meer

Volg ons